Hemşerilerimizin ve okuyucularımızın geçmiş Ramazan Bayramlarını en içten dileklerimle kutluyorum. Cenab-ı Allah'tan, nice ramazanlara, bayramlara, sağlık içerisinde kavuşturmasını niyaz ediyorum.

Yazılarıma, ramazanı da kapsayan uzun bir süre ara vermiştim. Saygıdeğer okuyucularımızın, gerek telefonlarla gerek diğer ortamlarda karşılaştığımızda ısrarlı isteklerini kıramadım. Hele bir arkadaşımızın; annesinin defni sırasında, rastlayan okuyucumun isteklerini hiç karşılıksız bırakamazdım. İlginize sonsuz teşekkürler.

Aynı çizgimizde, aynı düşüncemizle doğruları kitabın ortasından paylaşmaya devam edeceğiz. Şehrimizin ve ülkemizin sorunlarına, yansız gerçekçi yaklaşımlar, eleştirilerimiz aynen devam edecektir.

Uzun süredir Cumhuriyet Meydanı civarına çıkmamıştım.

Şehrimizin merkezinde; GOP Bulvarı üzerinde, tarihi eserlerimizin en önemlilerinden Ali Paşa Hamamı bulunmaktadır. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri. Zaman zaman filmlerin çekimlerine sahne olmaktadır. Tarihi eserin etrafında; güney cephesinde Ziraat Bankası ve özele ait bir tesis bulunmaktadır.

Tarihi eserlerin çevresinde bulunan özel mülkiyetler önceden gerek Belediyelerimiz gerekse Vakıflarca Kültür Müdürlüğüne kamulaştırılmış eserler ortaya çıkarılmıştır. Hamamın etrafını kapatan Ziraat Bankası'nın tadilatı yapılmakta.

Ziraat Bankası'nı başka bir yere taşıyıp tarihi hamamın Cumhuriyet Meydanı cephesini açmak varken; Bankanın tadilatına izin verilmesi çok düşündürücüdür. Yetmezmiş gibi bankanın arka bahçesine inen çok çirkin ve yakışıksız bir inşaat tarzıyla araçlara yol yapılması da ikinci bir yanlıştır. Bu ne rahatlıktır.

Vakıflar, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu nasıl izin vermiştir.

Esere saldırıya yumulabilmiştir Yanlışların devamına katkı sağlamak yerine; Zamanı ve şartları oluştuğunda yanlışı kaldırmak görev gereği olmalıdır. Başka da Ali Paşa Hamamımız yok.Yerel medyamızda; maşallah çok önemli olan konularda bile haber yapma görevini unutmuş durumda.

İlgililerin ve yetkililerin konuyu dikkatlerine sunuyorum. Tarihi eserleri korumak birilerine yasal görevsel.

Sevgi ve Saygılarımla