- Tokat Valiliği, Belediye Başkanlığı ve Gaziosmanpaşa Üniversitemizin düzenlediği TOKAT TARİHİ VE KÜLTÜRÜ SEMPOZYUMU 25.09.2014 Perşembe günü başladı.
- Üniversitenin Taşlıçiftlik yerleşkesi konferans salonundaki sempozyum iki gün sürecek.
- Şehrimizin tarihi ve kültürünün tanıtılmasını amaçlayan sempozyumu düzenleyenlere, emeği geçenlere sonsuz teşekkürler.
- Rahmetli Valimiz Recep Yazıcıoğlu döneminde başlayan tanıtım toplantıları, sonrasında devamı gelmeği için istenilen amaca ulaşmamış. Tokatımızda beklediği turizm potansiyelini yakalayamamıştır.
- Kendisiyle gurur duyduğumuz değerli hemşehrimiz tarihçi Prof. Dr. Erhan Afyoncunun Tokat tarihine dair sunmu büyük bir dikkatle izlendi.
- Tokatımızın 17. 18nci Yüzyıllarda Anadolunun 6ncı büyük şehri olduğu, Konyadan Sivastan Selaniktenh nufus bakımından önde olduğunu açıkladı.
- Özellikle Tokatın Güneyden Kuzeye, Batıdan doğuya yol güzergahında bulunması özellikle bakırcılık ve dokumacılıktaki gelişmişliği ihracaatın fazlalığı vurgulanmıştır.
- Batıda sanayinin gelişmesi, fabrikaların kurulmasıyla birlikte Bakır ticaretinde zayıfladığı ve kapandığı açıklamalarda yer aldı.
- Garipler Camiinin Tokatın es eski camisi olduğu, Sulusokakın ticari hareket yönünden bölgenin ticaret merkezi olduğuda ifade edildi.
- Sempozyuma yedisi yurtdışı olmak üzere 120 civarında akademisyenin sunum yapacakları açıklandı.
- Tokatımızın tahi ve kültürel değerlerinin tanıtımının yapılmasını turizmde arzu edilen seviyeye getirilmesini amaçlayan sempozyum için alt yapıyı oluşturan üniversitemiz akademisyenlerinede sonsuz teşekkürler.
- Bu kadar önem taşıyan sempozyuma gereken ilginin gösterilmediğinide görülmüştür.
- Toplantı salonu öğrenciler tarafından doldurulmasa salonun yarısı dolmazdı.
- STKlar, siyasiler ve Tokatlı hemşehrilerimizin duyarsız kalmalarıda ayrıca düşündürücüdür.
- Bu kafaların değişmesi gerekiyor. Aksi yaşandığı sürece Tokatımız göç vermede şampiyonluğa devam edecektir.
- Sadece belirli kesimlerin bu konudaki gayretleride olmasa; hiçbir tanıtım etkinliğide yapılmayacak.
- Tokatlı ne zaman uyanıp kendine gelecek. İş işten geçtikten sonra herhalde uyanırız.
Sevgi ve saygılarımla.