75. Yıl Zübeyde Hanım Anaokulu’nun düzenlediği etkinliğe Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir, torunu Zeynep Su da bu okulda öğrenci olan Anadolu Basın Birliği Tokat Şubesi Başkanı Sezai Kaymak da iştirak etti. Anaokulu öğrencileri, etkinlik kapsamında okulun konferans salonunda şiir dinletisi, gösteriler gerçekleştirdi.

Anaokulu Müdürü Nurgül Polat, etkinlikteki konuşmasında, Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıldönümünü çocuklarla kutladıkları için mutlu olduklarını belirterek katılımcılara, “75. Yıl Zübeyde Hanım Anaokulu ailesi olarak, bu vatanın kurulmasında emeği geçen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Sütçü İmamların, Nene Hatunların, Hasan Tahsinlerin sesi olduk, 100. yılımız kutlu olsun, ebediyen payidar kalsın. Nice 100 yıllara” dizeleri ile seslendi.

Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir programda emeği geçen başta Okul Müdürü Nurgül Polat olmak üzere öğretmenler Nuriye Yıldırım, Hamiye Balcı ve Burcu Şahin’e, velilere ve öğrencilere teşekkür etti.
Anadolu Basın Birliği Tokat Şubesi Başkanı Sezai Kaymak açıklamasında, torunu Zeynep Su'nun da öğrencisi olduğu Zübeyde hanım Anaokulu'ndaiki ortamı yakınen takip ettiğini, Cumhuriyet nesline yakışır bir eğitim yuvası olduğunu, bugünkü Cumhuriyetin 100. Yıl kutlamalarının gayet güzel olduğunu görmekten ötürü de mutluluğunu dile getirdi. Emeği geçenleri tebrik etti.

Etkinliğin sonunda minikler, aileleri ve öğretmenleri ile birlikte Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla gökyüzüne 100 adet kırmızı balon bıraktı.










