-Seçimlere yaklaşıldıkça, partilerinde çalışmaları hızlanıyor.

-Temayül yoklaması yapanlar oluyseçim süreci çok kısıtlı olduğu için partililerin ön seçim yapma imkanları da yok. Olsa da değişen yine bir şey yok. Liderler istedikleri kişileri istediği sıraya koyuyor. Sonrada senide ben koydum ben siliyorum oluyor. Demokrasiye hiç yakışmıyor. Adeta atamalı vekile oy vermek mecburiyetinde kalınıyor. Sonra şehirde yaşayanlar oy verdiklerine beş yıl boyunca söylenip duruyor.

-Şeker fabrikamız özelleştirildi. Yarın kapanacak sigara fabrikamız gibi yok edilecek. Tokat darbe üstüne darbe yerken Tokat'ın milletvekillerinden Sayın Kadim Durmaz dışında, engel olmaya çalışanı gördünüz mü? Zerrecik bir gayretleri olmamıştır. Kaldır kolunu indir kolunu bizdeki demokrasi şartları bunu gerektiriyor.

-Egemenlik milletin yerine genel başkanların lütfuna kalıyor.

-Şehrimizde bazı siyasi partilerimiz temayül yoklaması yaparlar. Yüzlerce partili gelir tercihini yapar yapar da sonra ne olur. Tercihler gizli oyla yaptırılır. Oyların tasnifi olmaz sayımı olmaz kimlerin hangi sırada kazandıkları hiç belli olmaz. Sandık çuvala konup Ankara'ya Genel merkezin deposuna atılır. Verilen tercih oyunun hiçbir önemi değeri zaten yoktur. Yapılan aldatmaca uyutmadır. Sayın Genel Başkanlar; yine her zaman olduğu gibi kafalarındakileri sıraya koyarlar sıradan artanlarda Vali olur, kaymakam olur, savcı olur hakim olur. Müsteşar genel müdür daire başkanı olur, hiç olmasa müdürde olur ya.

-Demokrasiyle hak, hukukla hiç bağdaşmayan durumlar yaşanır.

-Tokat'lı hemşehrilerimiz nüfus kağıdında Tokat yazanı değil, Tokat'ta yaşayanı cenazesine, düğününe geleni yolda karşılaştığında selam alıp verdiklerinden vekil görmek istiyor.

-Siyaset kurumun da idealistler olduğu kadar, simsarları da vardır. Kendilerinde güç vehimederler. Gerçekte halk arasında yok hükmündedirler.

-Adayını, sevilene göre belirleyebilen karlı çıkacak, tabanının yönetiminin sesini dinlemeyen sonucuna katlanacaktır.

Sevgi ve saygılarımla.