Büyük Birlik Partisi'nin Sivas Belediye Başkan adayı olarak belirlenen Adem Uzun, Türkiye'nin dikkatini çeken isimlerden biri haline geldi. Peki, Adem Uzun kimdir, kaç yaşında, nereli? Büyük Birlik Partisi Sivas Belediye Başkan Adayı Adem Uzun eşi kim? İşte detaylar...

Adem Uzun kimdir?

Adem Uzun, 1980 yılında Sivas'ta doğmuştur. Eğitim hayatını Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde Sosyal Bilgiler Öğretmenliği alanında tamamlamıştır. Ardından lisansüstü eğitimlerini Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü'nde gerçekleştirmiştir.

Kariyerine Sivas Bilim ve Sanat Merkezi'nde (Sivas BİLSEM) merkez müdürü olarak başlamıştır ve 2014 ile 2022 yılları arasında bu görevde bulunmuştur. Daha sonra Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev almıştır. Ancak belediye başkan adaylığı sebebiyle bu görevinden ayrılmıştır.

Adem Uzun, akademik kariyerinin yanı sıra yazarlık da yapmaktadır. 'PKK’dan KADEK’e Bir Terör Örgütü’nün Anatomisi' adlı kitabı ile tanınmaktadır. Ayrıca ulusal ve uluslararası düzeyde birçok makale ve kitap bölümüne imza atmış, birçok uluslararası kongrede bildiri sunmuş ve AB ile TÜBİTAK'tan proje ödülleri kazanmıştır.

Sivil toplum çalışmalarında da aktif bir rol oynamıştır. Türk Ocakları Sivas Şubesi ve İlbeyliler Derneği yönetim kurullarında görev yapmıştır ve İlbeyliler Derneği başkanlığı döneminde birçok sosyal projeye liderlik etmiştir.

Özel hayatında Kıbrıs Gazisi bir babanın oğlu olan Adem Uzun, evli ve iki çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

Adem Uzun, kıdemli bir akademisyen ve toplum lideri olarak tanınmaktadır. Büyük Birlik Partisi'nin Sivas Belediye Başkan adayı olarak gösterilmesiyle, siyaset alanında da kendini göstermeye hazırlanmaktadır.