Haber-Foto: Mustafa Işık 

Tokat Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Sezai Işkın, bu sezonun Tokat 1'nci Amatör Liginin yarı finallerini ve finallerini, planlanan şekilde tamamlayacaklarını söyledi. Işkın, yarı finallerde Artovagücü Futbol Kulübü, Yeşilyurt Belediyespor, Akıncı İnşaat Pazarspor Kulübü ve Erbaa 2023 Spor Kulübü'nün mücadele edeceğini ve tüm takımlara başarılar dilediğini belirtti.

Işkın, geçmiş yıllarda sıklıkla yaşanan kavga ve gerginliklerin artık ortadan kalktığını ve fair-play çerçevesinde centilmence maçların oynandığını vurguladı.

Niksar'ın Bal Ligi'nden Çekilme Söylentileri

Başkan Işkın, Niksar Belediyespor'un Bal Ligi'nden çekilme söylentilerinin asılsız olduğunu ve lige devam ettiğini ifade etti. Işkın, "Tokat'ta potansiyeli olan tüm amatör sporlardan mücadele veren tüm branşlarda, tüm kategorilerde hepsine minnettarız. En azından çocuklarımızı sporla tanıştırıyor. En azından bunları salonlara sahalara çekiyorlar. Bunlar da büyük bir emek diye düşünüyorum." dedi.

20240429 125455

Pazarspor-Yeşilyurt Belediyespor Final Maçı Ne Zaman? Pazarspor-Yeşilyurt Belediyespor Final Maçı Ne Zaman?

U16 Futbol Müsabakaları ve Türkiye Şampiyonası:

Işkın, bu sene U16 futbol müsabakalarının ikinci ayağının Tokat'ta Mayıs ayında gerçekleştirileceğini ve Türkiye Şampiyonası'nın da Tokat'ta yapılmasını planladıklarını açıkladı.

Sporun Gelişmesi Hakkında Görüş

Işkın, sporun gelişmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini ve madalyonun her iki yüzüne de bakılması gerektiğini vurguladı. Işkın, "Meşhur Ahmet Taşçı'nın güzel bir sözü vardı. Benim de çok samimi dostumdur. Derdi ki hep iyi at kendi arpasını artırır. Sen iyi sporcuysan, gelirin olur. Seni herkes çağırır. İyi teknik adamsan sen aramazsın, aranırsın. Onlar gelir seni bulur." dedi