Türk siyasetinde önemli bir isim olan Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu'nun kariyerindeki dikkat çekici adımlar ve sosyal sorumluluk projeleri, kamuoyunun ilgisini çekmeye devam ediyor. Peki, Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu kimdir, kaç yaşında, nereli? Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu ne mezunu, eşi kim? Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu neden gündemde? işte detaylar...

Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu kimdir?

Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, 11 Mayıs 1966'da Ankara'da doğdu. İlköğrenimini Çankaya İlkokulu'nda tamamladıktan sonra orta ve lise eğitimini Ankara Özel Tevfik Fikret Lisesi'nde aldı.

Fuat Köse kimdir, kaç yaşında, nereli? Fuat Köse hangi partiden, evli mi, eşi kim, mesleği ne? Fuat Köse kimdir, kaç yaşında, nereli? Fuat Köse hangi partiden, evli mi, eşi kim, mesleği ne?

Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu ne mezunu?

Üniversite eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde tamamlayarak sektörde uzun yıllar boyunca mühendislik ve yöneticilik yapmaya devam etti.

Kariyerine sektörün önde gelen firmalarında inşaat mühendisi olarak başlayan Yanıkömeroğlu, alt yapı, üst yapı, raylı sistemler gibi çeşitli projelerde üst düzey yöneticilik yaptı. Ayrıca, bir müşavirlik firmasının kurucuları arasında yer alarak proje mühendisliği, planlama müdürlüğü ve genel müdür yardımcılığı gibi görevleri üstlendi.

İş hayatının yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine de aktif olarak katılan Yanıkömeroğlu, işitme engelli vatandaşların sorunlarının çözümüne yönelik çeşitli çalışmalarda bulundu.

Siyasi kariyerine İYİ Parti'nin Kurucular Kurulu Üyesi olarak başlayan Yanıkömeroğlu, daha sonra partinin Genel İdare Kurulu üyeliğine seçildi. İYİ Parti'nin 2023 Türkiye genel seçimlerinde İstanbul milletvekili olarak seçildi, ancak 6 Aralık 2023 tarihinde partisinden istifa etti. 24 Nisan 2024 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin grup toplantısında CHP'ye katıldı.

Yanıkömeroğlu, İYİ Parti bünyesinde kadın politikaları alanında da aktif rol aldı. Kadınların ekonomik hayata katılımını sağlamak amacıyla "Güneşin Kadınları Kadın Kooperatifleri" projesini hayata geçirdi. Bu proje kapsamında Adana-Çukurova, Aydın-Nazilli, Düzce ve Muğla-Bodrum'da kadın kooperatifleri faaliyet göstermektedir.

Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu eşi kim, evli mi?

İki çocuk annesi olan Yanıkömeroğlu, iyi düzeyde İngilizce ve Fransızca bilmektedir.