Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, uzun yıllar Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) çatısı altında siyaset yapmış bir isim olarak bilinmektedir. Ancak son dakika gelişmeleriyle beraber İlgezdi'nin CHP'den istifa ettiği belirtilmiştir. Peki, Battal İlgezdi Kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi neden istifa etti? İşte detaylar...

Battal İlgezdi Kimdir?

Battal İlgezdi, 11 Mart 1959 tarihinde Arapgir, Malatya'da doğmuş ve Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden mezun olmuştur. Siyasi kariyerine 1984 yılında Sosyal Demokrasi Partisi (SODEP) çatısı altında başlamış ve daha sonra CHP'ye katılmıştır.

Özellikle İstanbul Ümraniye İlçe Başkanlığı görevinde yedi yıl boyunca görev yapmış ve 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde CHP'den Ataşehir Belediye Başkan Adayı olarak seçimlere katılarak, kazanmıştır. İlgezdi, Ataşehir'in ilk belediye başkanı olarak göreve başlamış ve 2014 yerel seçimlerinde bir kez daha %49,8 oranında oy alarak ikinci dönem belediye başkanlığı görevine devam etmiştir.

Ancak 8 Aralık 2017 tarihinde, yolsuzluk ve usulsüzlük suçlamalarıyla ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından geçici olarak görevden uzaklaştırılmıştır. Haksız mal edinme ve ihaleye fesat karıştırma suçlamalarıyla ilgili yargı süreci 22 Aralık 2017'de başlamıştır.

Selin Yalın neden öldü, cinayete mi kurban gitti? Selin Yalın şarkıcı Yalın'ın nesi oluyor? Selin Yalın neden öldü, cinayete mi kurban gitti? Selin Yalın şarkıcı Yalın'ın nesi oluyor?

2019 seçimlerinde tekrar Ataşehir belediye başkanlığına seçilen İlgezdi, 26 Ocak 2024 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa ettiğini duyurmuştur.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi neden istifa etti?

İlgezdi'nin istifa gerekçesi, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu şekilde belirtilmiştir: "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun destekleyenler tek tek partimizden tasfiye ediliyor. Partimizin değerlerinin bu kadar hoyratça harcanmasına gönlüm razı değildir. Bu vesileyle 40 yıldır mensubu bulunmaktan onur duyduğum partiden istifa ediyorum."

Battal İlgezdi'nin CHP'den istifasının siyasi atmosferde nasıl bir etki yaratacağı ve gelecekteki siyasi kariyeri merak konusu olmuştur. İlgezdi'nin yargı süreci ve siyasi geleceğiyle ilgili gelişmeler kamuoyu tarafından yakından takip edilmektedir.

Battal İlgezdi'nin eşi kim?

Battal İlgezdi'nin eşi olan Gamze Akkuş İlgezdi'ye dair merak edilen sorular arttı. Hekimlik mesleğinin yanı sıra aktif bir siyasetçi olan Gamze İlgezdi, 4 dönemdir CHP İstanbul Milletvekili olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda CHP'nin yönetim kadrosunda da çeşitli görevler üstlenen İlgezdi, siyasi kariyerinde önemli bir yer edinmiştir.