-Ülkemiz bir taraftan çeşitlendirilmiş terör belalarıyla mücadele etmek durumunda.

-Diğer bir taraftan da ekonomideki olumsuzluklar halkımızı büyük sıkıntılara düşürmekte.

-Devlete ait tüm üretim istihdam sağlayan fabrika ve sanayi kuruluşları özelleştirme yoluyla şirketlere teslim edilmiştir. Üretim düşmüş istihdam daralmıştır. Son verilere göre genç işsizlerin oranı %21 lere, işsizlik oranı ise %12 lere dayanmıştır.

-Memurum, işçiye , emekliye verilen zam diye adlandırılan miktarlar ise daha ocak ayı ortalarında erimiş sıfırlanmış durumdadır.

-Piyasada özellikle küçük esnaf sıkıntılar içerisinde borç sarmalındadır.

-Bütün bu olumsuzluklar yaşanırken, güncel kullanılan zaruri tüketim elektrik ve doğalgaz işletmelerini ellerinde bulunduranlarda. Tüketiciye olmadık ince ayar numaraları çekerek faturaları kabartılmakta.

-Özellikle elektrikte şirketin yaptırdığı tüm masraflar, sayaç okumadı görevli personelin ücreti bile faturaya, tüketiciye yüklenmektedir.

-Başka bir ince ayarlamada faturalar da olmakta. Fatura tanzim tarihi düzenli olarak öne çekilmekte bu sistemle daha erken para tahsilatı sağlandığı gibi, süresi kısılan faturadaki tutarda düşük gibi gösterilmeye çalışılmaktadır.

-Halkın büyük bir geçim mücadelesi ortada dururken karına kar katmayı meziyet sayan özelleştirmelerin balın kaymağını yemeye alışmışlar fatura tarihlerini son ödeme tarihlerini düzenlerken bile tüketiciyi zora sokmanın hesabındalar.

- Çalışanların aylıkları ayın 15’inde, emekli işçiler bağkurlular 20-24 tarihleri arasında, emekli memurlarda her ayın 1-3’ü arasında maaşları almakta. Bu durum hiç değişmeyen devletin uyguladığı kesin ödeme tarihleridir.

-Kapınıza bir fatura gelmiştir son ödeme tarihi 12 sidir 13’ üdür çalışan bu tarihlerde faturayı ödeyemez. 15’ni bekler bekleyince de iki günlük gecikme faizi faturaya acilen eklenir.

-Son ödeme tarihi 26-27 olan emekli memura gelmiş faturanın da ödenme imkanı yoktur. Maaşı olacağı ayın birini beklemek zorundadır. Eğer lütfedilip kapatma yapılmamışsa aradan geçen 5-6 gününde gecikme zammı faturaya eklenmektedir.

-Tüketicilerin bu maduriyetlerini değerlendirecek bir makamda maalesef ortada yok.

-Emeklilerin bu konuda sıkıntıları büyüktür.

- Ballı kaymak şirketleri tüketicilerine, müşterilerine biraz ilgi ve saygı göstersinler.

Sevgi ve Saygılarımla.