Ökten, Türkiye'nin son yılların en sıcak yaz mevsimlerinden birini yaşadığını ve Temmuz ayında sıcaklık rekorlarının kırıldığını belirtti. Ancak, bu sıcak dönemin sona erdiğini ve önümüzdeki kışın oldukça zorlu geçeceğini öngördü.

Afrika sıcaklarının artık Türkiye'yi terk ettiğini ve yerini bol yağışlı ve dondurucu soğuk havalara bıraktığını belirten Ökten, halkı şimdiden kışa hazırlıklı olmaları konusunda uyardı.

Ökten, ayrıca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Eylül ayından itibaren yağışlı gün sayısının artacağını ve Ekim ayından başlayarak Türkiye genelinde 6 ay boyunca bol yağış beklendiğini bildirdi. Ayrıca, El Nino etkisinin sonbahar ve kış aylarında bol yağışlı bir döneme işaret ettiğine dikkat çekti.

Bu bilgiler ışığında, kış mevsiminde genellikle çetin soğuklarla mücadele edilen Tokat ilinde de bu yılın kışının çok soğuk ve uzun geçeceği tahmin ediliyor.

Türkiye'deki vatandaşlar ve yerel yönetimler, bu meteorolojik uyarıları dikkate alarak kışa hazırlıklı olmalı, karla mücadele ekipmanlarını kontrol etmeli ve gerekli önlemleri almalıdır. Ayrıca, ulaşım ve enerji kesintilerine karşı tedbirler alınmalı ve halk bilgilendirilmelidir.

Muhabir: TE Bilisim