Oyunculuk kariyerinde adından sıkça söz ettiren Burcu Kıratlı'nın hayatı ve ilişki durumu merak konusu oldu. Peki, Burcu Kıratlı kimdir, kaç yaşında, nereli? Burcu Kıratlı eşi kim, evli mi? İşte detaylar...

Burcu Kıratlı kimdir?

Burcu Kıratlı, 23 Temmuz 1989'da İstanbul'da doğdu. İlköğrenimini Ata Koleji'nde tamamladıktan sonra ortaokul eğitimine BJK Koleji'nde devam etti ve liseyi Bebek Yeni Yıldız Koleji'nde bitirdi. Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden lisans derecesi ile mezun oldu. Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde Actor Studio eğitimi aldı ve 2 sezon boyunca kadrolu oyuncu olarak görev yaptı.

Erkan Yolaç eşi kim? Erkan Yolaç'ın kaç tane çocuğu var, çocukları kim? Erkan Yolaç eşi kim? Erkan Yolaç'ın kaç tane çocuğu var, çocukları kim?

Burcu Kıratlı Oynadığı Diziler ve Filmler

Kıratlı, televizyon kariyerine 2010-2012 yılları arasında TRT 1'de yayınlanan "Elde Var Hayat" dizisinde Yağmur karakteriyle başladı. Sinemaseverlerle 2013 yılında "Su ve Ateş" filminde Helin karakteri olarak buluştu. 2014 yılında "Peri Masalı" filminde Peri karakterini canlandırdı. Ardından, 2014-2019 yılları arasında TRT 1'de yayınlanan ve büyük bir başarı elde eden "Diriliş: Ertuğrul" dizisinde Gökçe karakteriyle izleyici karşısına çıktı. Ayrıca, 2015 yılında "Bizim Hikaye" filminde Elif karakterini, 2016-2018 yılları arasında ise "Aşk ve Mavi" dizisinde "Mavi" karakterini canlandırdı.

Burcu Kıratlı - Sinan Akçıl İlişkisi

Şarkıcı Sinan Akçıl ile oyuncu Burcu Kıratlı, 1 Ocak 2018'de Amsterdam'da evlendiler. Ancak, evlilikleri 9 ay sürdü ve boşandılar. Şubat 2021'de tekrar bir araya gelerek yeniden evlendiler, ancak bir süre sonra tekrar boşandılar.

Burcu Kıratlı Ödülleri

Kıratlı, kariyeri boyunca birçok ödül kazandı. 2014 yılında Evos Angels Dijital Medya'nın Enleri'nde En İyi Çıkış Yapan Kadın Oyuncu ödülünü aldı. Ayrıca, Altın Palmiye ve Radyo ve Televizyon Gazeteciler Derneği'nden En İyi Kadın Oyuncu ödüllerini kazandı. Watons Ödülleri'nde En Güzel Saç ödülüne layık görüldü ve Türk sinemasını geçmişten geleceğe taşıyanlar ödül töreninde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü aldı.