Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Afyonkarahisar Belediye Başkanı Adayı olarak belirlenen Burcu Köksal, köklü bir siyasi ve hukuk geçmişiyle dikkat çekiyor. Peki, Burcu Köksal kimdir, kaç yaşında, nereli? CHP Afyonkarahisar Belediye Başkanı Adayı Burcu Köksal evli mi, ne iş yapıyor? İşte detaylar...

Burcu Köksal kimdir?

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Afyonkarahisar Belediye Başkanı Adayı olarak belirlenen Burcu Köksal, siyaset ve hukuk alanında önemli bir geçmişe sahip. 1980 yılında Afyonkarahisar'da doğan Köksal, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra avukatlık mesleğine adım attı.

Eurovision 2024 finalisti Bambie Thug kimdir, nereli, kaç yaşında? Eurovision 2024 finalisti Bambie Thug kimdir, nereli, kaç yaşında?

Siyasi kariyerine CHP Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanlığı göreviyle başlayan Köksal, aynı zamanda Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Afyonkarahisar İl Yönetim Kurulu Üyeliği gibi çeşitli sivil toplum örgütlerinde de aktif rol aldı.

Köksal, 25 ve 26. Dönemlerde Afyonkarahisar Milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev yaptı ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi olarak çalıştı. Siyasi deneyiminin yanı sıra orta düzeyde İngilizce bilen Köksal, evli ve bir çocuk annesidir.

31 Mart 2024'te gerçekleşecek olan yerel seçimlerde CHP'nin Afyonkarahisar'daki temsilcisi olarak yarışacak olan Burcu Köksal, belediyenin yönetimine aday olmuştur. Bu adaylık, Köksal'ın siyasi kariyerindeki önemli bir dönüm noktası olarak kabul edilmektedir.