Türk iş dünyasının önde gelen isimlerinden biri olan Cavit Çağlar'ın hayatı ve kariyeri, başarı dolu bir yolculuğa işaret ediyor. Peki, Cavit Çağlar kimdir, kaç yaşında, nereli? Cavit Çağlar serveti ne kadar, fabrikaları, eşi kim? İşte detaylar...

Cavit Çağlar kimdir?

Cavit Çağlar, 1944 yılında Gümülcine, Yunanistan'da doğdu. Türk iş dünyasının önemli isimlerinden biridir. Nergis Holding'in sahibi olarak bilinen Çağlar, aynı zamanda Bursa merkezli Olay TV, Olay Gazetesi ve 90.5 Olay FM radyosunun da sahibidir.

Türk Telekom'un yeni Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İsmail İlhan Hatipoğlu nereli, kaç yaşında? Türk Telekom'un yeni Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İsmail İlhan Hatipoğlu nereli, kaç yaşında?

Lise eğitimini tamamladıktan sonra XVIII., XIX.ve XX. Dönem Bursa Milletvekilliği ve Devlet Bakanlığı gibi önemli görevlerde bulundu. Çağlar, aynı zamanda Bursaspor Kulübü'nün de başkanlığını yapmıştır.

Gençlik yıllarında maddi zorluklarla mücadele eden Çağlar, benzincide çalışarak ve araba camı silerek geçimini sağlamıştır. Ancak cesareti ve girişimcilik ruhu sayesinde iş dünyasında önemli bir konuma gelmiştir.

1980'li yılların sonuna gelindiğinde Nergis Holding'in patronu olarak tanınan Çağlar, 30'dan fazla şirketi bünyesinde barındırmaktadır.

Siyasette de aktif bir rol oynayan Çağlar, Süleyman Demirel döneminde Demirel'in başbakanlığı döneminde Bursa Milletvekili olarak görev almıştır. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Devlet Bakanlığı da yapmıştır.

Çağlar'ın hayatı, başarıları ve siyasi kariyeri Türk iş dünyası ve siyaseti için önemli bir örnek teşkil etmektedir.

Cavit Çağlar fabrikaları

Nergis Holding, Türkiye'nin önde gelen holding şirketlerinden biridir ve tekstil ile medya hizmetleri alanlarında faaliyet göstermektedir. Şükrü Şankaya tarafından Bursa'da kurulmuş olup, kurucunun vefatından sonra yönetimi yeğeni Cavit Çağlar tarafından devralınmıştır. Holdingin merkezi Bursa'dadır.

Nergis Holding bünyesinde birçok önemli şirket bulunmaktadır. Bunlar arasında Olay TV, Olay FM, Olay Gazetesi, Olay Trend, Nergis Tekstil, Yeşim Tekstil, Sifaş İplik ve Polylen İplik gibi isimler yer almaktadır. Ayrıca, geçmişte faaliyet gösteren bazı şirketler de bulunmaktadır.

Çağlar'ın liderliğindeki Nergis Holding, Türkiye iş dünyasında önemli bir konuma sahiptir ve tekstil ile medya sektörlerinde etkili bir şekilde faaliyet göstermektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ