Değeli dostlar

Çok mütevazı insanlardı.!

Bunların zamanında hiç olmazsa kin, nefret siyaseti yoktu.

millete karşı sorumluklarını biran olsun akıllarından çıkarmadılar.

Devlet adamlığı kolay olmamasına rağmen merhume Nazmiye Demirel, Devlet adamı eşi sorumluluğunu da laikiyle yapmıştır.

Türk siyasetinin dürüst ve ahlaklı lideri Sayın Bülent Ecevit ve değerli eşi, mütevazı yaşantıları ve ömrünü demokrasi mücadelesine adayan örnek siyasetçilerdi.!

27Mayıs2013 yılında kaybettiğimiz First LADY ``Nazmiye DEMİREL``, içinde bulunduğu her şart ve koşulda en bakımlı hali ve o vakur duruşuyla hatıralarımıza yer etmiştir.

Güvenlik endişesi sebebiyle kabul ettiği, aslında hiç gitmek istemediği Cumhurbaşkanlığı Köşkünden her haftasonu geldiği Güniz sokaktaki evine Köşkün mutfağından 1 adet patatesin bile gelmeyeceğini kesin ve net olarak belirten Nazmiye hanım, yine Cumhurbaşkanlığı Köşkünün eskiyen salon bekleme koltuklarının değiştirilmesi gerektiğini söyleyenlere de, ''Şimdi halkın parasıyla hiç masraf etmeyelim'' diyerek koltukların sadece yüzünü değiştirtmiştir.

9.Cumhurbaşkanı Süleyman DEMİREL`in siyasi hayatı boyunca yanında yer alan eşi Nazmiye DEMİREL her zaman suskunluğuyla hatırlandı, gazetecilere hiç konuşmadı. Çok zorda kaldığında bile, Süleyman Bey`in yanıt vermesi daha doğru olur diyerek cevap vermiş olup saygınlığını ve asaletini hiçbir zaman bozmamıştır.

Aramızdan ayrılışının 7. yılında kendisini saygı, sevgi, rahmet ve minnetle anıyoruz..