-Özellikle doğu ve güneydoğuda bulunan Belediyelerden PKK terörüne destek verdiği tesbit edilen Belediye Başkanlarının yerine kayyum atamaları yapılmıştır.

-Kanun hükmündeki kararnameye istinaden yapılan bu uygulamalara farklı yaklaşımlar sergilenmiştir.

-Kayyum atanan Başkanların çoğununda tutuklu oldukları bilinmektedir.

-Çözüm süreci içerisinde; birçok Belediyenin araç ve gereçleriyle terör örgütüne yardım ettikleri aşıkardır.

-Dökülen asfaltın altına döşenen bomba kabloları, tahliyeler içine döşenmiş patlayıcı aparatları, cadde ve sokaklara taşlar yığılmak suretiyle ilçede ve şehirde normal ulaşımı bile engelleyen faaliyetler medyada günlerce teşhir edildi. Bunlar güzel ülkemizde yaşandı.

-Mülki amirler, yetkililer sadece seyrettiler. Görevlerini yapmadılar.

-Birde maddi kaynak konusu vardı. Ona hiç dokunmadılar yıllarca .

-Belediyeler; nüfuslarına göre her ay düzenli olarak vergilerin bir bölümünü pay olarak almaktalar. Heray paralar Belediyelerin hesabına İller Bankasınca yatırılmaktadır.

- Belediyeler; başta 5393 sayılı Belediye Yasası olmak üzere, birçok yasanın uygulandığı, Yerel Kamu Kurumu niteliği taşımaktadır.

-İçişleri Bakanlığınca iş ve işlemleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığıncada İmar ve Teknik uygulamaları teftişe tabidir.

-5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrolu yasasını uygulayanda yoktur.

-Son yıllarda gerek İçişleri Bakanlığının ve gerekçe Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, Belediyeleri düzenli, esaslı bir teftişe, incelemeye tabii tuttuğu görülmemiştir.

-Başta; teröre bulaşmış Belediyelerde olmak üzere; kurallar yasalar, yönetmelikler hiçe sayılmış, keyfe keder uygulamalar ve harcamalar yapılabilmiştir. Hesabını soranda olmamıştır.

-2005 yılında yürürlüğe giren 5393 Sayılı Belediye Yasası ile; kötü niyetli yönetimlere adeta kapı aralanmıştır. Aradan geçen onbir senede; bu Belediyelere gönderilen aylık hisselerinde miktarının; açıklanmasında milletimizin bilgi sahibi olmasında yararlar vardır. Konunun muhatabı Bakanlıklarda onbir senede usulsuz uygulama ve harcamalara göz yumanlardan da. Hesabı sorulmalıdır.

-Zamanında, teftişlerin yapılmayışı, Belediyeleri bu duruma düşürmüştür. Çiftlik gibi yönetilir olunmuştur.

-Milletin vergilerinden ayrılan paraların teröre destek amaçlı kullanılması kabul edilir bu durumda değildir.

-Konunun bu yönüyle değerlendirilmesi, başıboşluğunda acilen giderilmesi gerekir seçilmiş olmak hukuksuzluk hakkı vermez.

Başsağlığı dilemekle vicdanlar rahat edemez. Nedeni, niçini sebep olunanı ve sonuçlarının hesabı mutlaka verilecektir.

-Zerrede olsa inancımız varsa.

Sevgi ve Saygılarımla