DR. BİLAL DURMAZ’IN REÇETESİ…

 

Ben Tokat’a olan sevgisini her platformda dile getiren, kullandığı ifadelerde bu sevgiyi en güzel sözcüklerle yansıtan çok isim tanıdım. Bu isimlerden en fazla dikkatimi çeken Dr. Bilal Durmaz oldu. Bilal Hoca’nın samimiyetindeki realite, hayatın içerisindeki duruşu ve toplum faydasına yaptığı işleri dikkate aldığımızda, taşıdığı Tokat sevgisi daha da anlam kazanıyor.

 

Bakın şu sözler, ne demek istediğimi tam olarak anlatıyor:

 

“Tokat tarihiyle, insanıyla, kültürüyle, doğasıyla çok muhteşem bir şehir. Ta ilk çağlardan bugüne kadar gelen büyük bir misyonu var. Tarım kenti, hayvancılık kenti… Akarsuları var, güzellikleri var… Cennet gibi bir yer aslında. Tokat'ın ben hem insanına hem doğasına inanan biriyim. Onun için de tüm yaşamım boyunca elde ettiğim gelirlerimin tamamını Tokat'a yatırmakta hiçbir tereddüt etmedim. Bundan dolayı da her ne kadar Tokat'ın ekonomisinin sıkıntılarını zaman zaman yaşamış olsam da mutluyum…”

 

Dr. Bilal Durmaz’ın bu ifadeleri “katıksız Tokat sevgisinin” koşullar ne olursa olsun değişmeyeceğinin ve artarak süreceğinin de işareti.  Bu topraklarda doğmuş, okumuş, kazancını bu coğrafyanın insanları için iş ve istihdama dönüştürmüş bir sağlık emekçisinin böylesi bir memleket sevdası ile yoluna devam ediyor olması her türlü övgüyü hak ediyor.

 

Mütevazı yaşantısı, halkla olan iç içe iletişimi, samimiyeti ve dostluğunun azizliği ile toplumda önemli bir yere sahip olan Dr. Bilal Durmaz’ın Tokat için taşıdığı anlam da çok önemli…

 

Bilal Durmaz’ın Tokat için taşıdığı önem, şu ifadelerin içeriğinde gizli:

 

“Tokat'ın hak ettiği ekonomik düzeye gelmesi, Tokat'ın hak ettiği refah düzeyine gelmesi için ben naçizane yaşamım boyunca gayret ettim. Kendi meslek alanlarımda, sağlıkta, eğitimde, AR-GE şirketlerimle elimden geldiği kadar çevreme faydalı olmaya çalıştım. Ama Tokat bunun daha fazlasını hak ediyor. Tokat'ın layık olduğu refah seviyesine gelmesi için gençlerimizin daha sağlıklı, daha nitelikli işler bulması için, Tokat'ın ticaretinin daha çok gelişmesi için Tokat'ın sanayisinin daha çok gelişmesi için, Tokat'ın turizminin ve tarımının daha çok gelişmesi için, şu anda ve sonrasında yapılacak ve yapılması gereken çok şey olduğu inancındayım.”

 

Önümüzdeki süreçte siyasi aktör olarak da göreceğimizi ümit ettiğimiz Dr. Bilal Durmaz’ın Tokat’a daha fazla artı değer katacağı, memleketin taşına-toprağına, insanına faydalı işleri süreklilik içerisinde yapacağı bir döneme giriyoruz. Kendisinin “Tokat'taki topyekûn kalkınma hamlesine köyden başlanması gerektiğini düşünüyorum. En yoksul köylerden, en yoksul mahallelerden başlayarak Tokat'ın topyekûn kalkınması noktasında yapılması gereken çok şey olduğu inancındayım. Bu konuda da elimden gelen her şeyi mümkün olduğu kadar yapmaya gayret edeceğim.” cümleleri de bu öngörümüzün kanıtı niteliğinde.

 

Dr. Bilal Durmaz’ın taşıdığı misyon, kullandığı dil, yüreğindeki memleket sevgisi, hayatının içerdiği sadelik ve şahsındaki tevazu, bir ömür verdiği Tokat için reçetedir. Bu reçete aynı zamanda bir bütün halinde kalkınmanın, zenginleşmenin ve geleceğe umutla bakmanın da tek çaresidir…