Kırmızı bültenle aranan zanlı Gürcistan'da yakalandı, Ordu'da tutuklandı
Kırmızı bültenle aranan zanlı Gürcistan'da yakalandı, Ordu'da tutuklandı
İçeriği Görüntüle

Bartın'da 2 gün önce defne toplamak için gittiği ormanda kaybolan ve bugün cansız bedeni bulunan 78 yaşındaki Zehra Günay'ın cenazesi, sıkıştığı çalılık alandan yaklaşık 1 saat süren çalışmayla kurtarıldı.

Bartın'da 10 Aralık Çarşamba günü saat 13:30 sıralarında evden çıkan ve bir daha kendisinden haber alınamayan 78 yaşındaki Zehra Günay için dün arama çalışmaları başlatıldı. Zehra Günay'ı arama çalışmaları, jandarma, AFAD ve vatandaşlar tarafından bu gün de devam etmiş, öğlen saatlerinde son görüldüğü yerde çalışmalar yoğunlaşırken, önce kullandığı halatı ve eşarbı bulundu. O bölgede jandarma iz köpeği ile yapılan aramada ise çalılık alanda Zehra Günay'ın cenazesi bulunmuştu. Kadının ulaşılan cansız bedenini sıkıştığı alandan çıkartmak için çalışma başlatıldı.

Çalılar, ağaç kesme motoru ve orak ve kirinti olarak tabir edilen kesici aletler yardımıyla temizlendi. Gerilen halatlar yardımıyla ulaşılan kadının cenazesi, yaklaşık 1 saat süren çalışmalarla sıkıştığı yerden çıkarıldı. Zehra Günay'ın cesedi, cenaze aracına konularak, otopsi yapılmak üzere hastane morguna götürüldü.

Defne toplam amacıyla ormana gittiği öğrenilen Zehra Güneş'in defne ağacından dal keserken dengesini kaybederek düştüğü ve ağaç dal ve kökleri arasında sıkıştığı tahmin edilirken, ön incelemelerde olay yerinde boğuşma yada çırpma izlerine rastlanılmadığı kaydedildi.

Yaşlı kadının, donarak öldüğü de araştırılan iddialar arasında yer alırken, kesin ölüm sebebinin ise otopsinin ardından netleşmesi bekleniyor.

Kaynak: İHA