Tokat’ta kene istilası: “Her yerde kene var. Bu sene tutmadı ama tutmayacak diye bir kural yok” Tokat’ta kene istilası: “Her yerde kene var. Bu sene tutmadı ama tutmayacak diye bir kural yok”

Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, Mevlana Mahallesi'nde düzenlediği konuşmada, belediyenin mali durumuna ve devam eden projelere dair önemli açıklamalarda bulundu. Karagöl, Erbaa Belediyesi'nin borçlarla ilgili iddiaları kesin bir dille reddederek, belediyenin finansal durumunun sağlam olduğunu ve hizmetlerin kesintisiz bir şekilde sürdüğünü vurguladı.

Başkan Karagöl, "Borç batağında olduğu iddia edilen bir belediye, nasıl olur da elektrik faturasını aksatmadan öder, akaryakıtını peşin alır ve personeline hükümet zammından daha fazlasını yapabilir?" sorularıyla başladığı konuşmasında, Erbaa Belediyesi'nin tüm bu finansal yükümlülükleri yerine getirdiğini ve bunun borç iddialarının asılsız olduğunun kanıtı olduğunu ifade etti. Ayrıca, belediyenin kamu ve özel bankalardan kredi kullanabilme kapasitesine sahip olduğunu, hesaplarında herhangi bir bloke ya da haciz işlemi bulunmadığını, esnafın da ödeme beklemek için kapıda sıra oluşturmadığını belirterek, finansal durumun sağlıklı olduğunu altını çizdi.434106859 1012713696878405 3930338407620406006 N

Geçmiş dönemlerde Erbaa'nın haciz merkezi haline geldiğini ve borçlar nedeniyle zor günler geçirdiğini hatırlatan Karagöl, kendi yönetimlerinde ise şehrin adeta bir hizmet şantiyesine dönüştüğünü söyledi. Asfalt, parke döşeme, kaldırım yapımı, altyapı ve park çalışmaları gibi birçok projenin aynı anda yürütüldüğünü anlatarak, yapılan hizmetlerin somut örneklerle belediyenin başarılı yönetimini gösterdiğini vurguladı.

Başkan, muhalefetin sahte anketler ve borç listeleriyle kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını, ancak Erbaa halkının bu tür manipülasyonlara prim vermediğini belirtti. Özellikle, muhalefet tarafından sosyal medyada yayılan ve belediyenin borcunu abartılı bir şekilde gösteren sahte borç tablolarına işaret ederek, bu tür yalanlara karşı hukuki süreç başlattıklarını açıkladı.

Karagöl, 31 Mart'ta yapılacak seçimlerde Erbaa halkının gerçekleri göreceğini ve yalanlara itibar etmeyeceğini belirterek, "Biz borç batağında diyoruz da, maaşlar, ikramiyeler tıkır tıkır ödeniyor, elektrik ve akaryakıtı peşin alınıyor, asfalt da yapılıyor, parke de, altyapı da, park da. Nasıl oluyor diye düşünüyorlar bence," dedi ve ekledi, "Biraz daha çatlasınlar, biraz daha merak edin. Ben söz, o borcu açıklayacağım."

Son olarak, belediye hizmetlerinin vatandaşların ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda planlandığını ve uygulandığını ifade eden Karagöl, Erbaa'nın çevre il ve ilçeler tarafından kıskanılacak düzeyde hizmet aldığını, belediyenin emin ellerde olduğunu ve geleceğe yönelik projelerin hız kesmeden devam edeceğini sözlerine ekledi. 434262070 1012714430211665 4737170087568141163 N