Kamu güvenliği endüstrisinde önemli görevler üstlenen deneyimli Hukuk Danışmanı Erden Sakarya, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü'nden Kamu Yönetimi alanında Yüksek Lisans mezunu bir hukukçu olarak, İçişleri Bakanlığı-TNP'da Emniyet Müdürü olarak atanmıştır. Sakarya'nın geçmişteki başarıları ve uzmanlığı, yeni görevinde İğdır İl Emniyet Müdürü olarak atanmasıyla birlikte ön plana çıkmaktadır. Peki, Erden Sakarya kimdir, kaç yaşında? Iğdır İl Emniyet Müdürü Erden Sakarya aslen nereli, eşi kim? İşte detaylar...
Erden Sakarya kimdir?
İçişleri Bakanlığı Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan deneyimli Hukuk Danışmanı Erden Sakarya, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü'nden Kamu Yönetimi alanında Yüksek Lisans mezunu olan bir hukukçu olarak kamu güvenliği endüstrisinde uzun yıllara dayanan bir çalışma geçmişine sahiptir.
Sakarya'nın kariyeri, önceki görevlerinden biri olan İçişleri Bakanlığı-TNP'deki Emniyet Müdür Yardımcılığı - Kars Bölge göreviyle başlamıştır. Bu görevi sırasında organize suçlarla, terörle, narkotikle, yasa dışı insan ve göçmen kaçakçılığıyla, siber suçlarla ve güvenlikle mücadele konularında sorumluluk üstlenmiştir. Ayrıca NATO bünyesinde, Afganistan'da görev yapan Uluslararası Danışma Ekibi içinde Kıdemli Danışman olarak görev yapmış ve polis alımı, eğitimi, kariyer yolu gelişimi, toplum polisliği gibi konularda önemli katkılarda bulunmuştur.
İğdır il emniyet müdürlüğü görevine atanan Erden Sakarya, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü'nden Kamu Yönetimi alanında Yüksek Lisans mezunu deneyimli bir Hukuk Danışmanıdır. Sakarya, kolluk kuvvetleri, noterlik, Microsoft Excel, kanıt toplama ve Microsoft PowerPoint konularında uzmanlaşmış, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde önemli görevler üstlenmiş bir hukukçu olarak bilinmektedir.
İçişleri Bakanlığı-TNP'deki Emniyet Müdür Yardımcılığı - Kars Bölge görevinde organize suçlarla, terörle, narkotikle, yasa dışı insan ve göçmen kaçakçılığıyla, siber suçlarla ve güvenlikle mücadele konularında sorumluluk üstlenen Sakarya, aynı zamanda NATO bünyesinde Afganistan'da görev yapan Uluslararası Danışma Ekibi'nde Kıdemli Danışman olarak da görev yapmıştır.
İçişleri Bakanlığı'nda Hukuk Danışmanı olarak görev aldığı dönemde hükümetten intikal eden her türlü sözleşme, ihtilaf veya yönetmelik konusunda hukuki yardım sağlamış ve personel arasındaki ihtilafları müzakere etmiştir.
Erden Sakarya'nın yeni görevi, Türkiye'nin güvenliği açısından önem taşıyan İğdır ilindeki emniyet teşkilatına liderlik etme fırsatı sunacaktır. Sakarya'nın uzmanlığı ve deneyimi, İğdır ilinin güvenliği konusunda etkili çözümler üretmesine katkı sağlayacaktır.





