Bursa'nın tanınmış isimlerinden biri olan Erkan Aydın, siyaset ve toplumsal alanda önemli roller üstlenen bir isim olarak öne çıkıyor. Peki, Erkan Aydın kimdir, kaç yaşında, nereli? Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın eşi kim, mesleği ne? İşte detaylar...

Masterchef 2024 Serhat Gül nereli, mesleği ne? Masterchef Serhat kimdir? Masterchef 2024 Serhat Gül nereli, mesleği ne? Masterchef Serhat kimdir?

Erkan Aydın kimdir?

Bursa Milletvekili Erkan Aydın, 1974 yılında İstanbul'da doğdu ve Bursa'nın Orhaneli Serçeler köyüne kayıtlıdır. Babası Yusuf İzzettin ve annesi Meral'dir. Lise eğitimini tamamladıktan sonra 1997 yılında Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden mezun oldu ve serbest eczacılık yapmaya başladı.

Erkan Aydın, sivil toplum kuruluşları, dernekler, federasyonlar ve konfederasyonlarda aktif görevler üstlenmiştir. Özellikle Orhaneli-Keles-Büyükorhan-Harmancık ve Osmangazi'ye bağlı Dağ Köyleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği Genel Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulunmuştur.

25 ve 26. Dönemde Bursa Milletvekili olarak seçilen Aydın, Meclis araştırma komisyonları, Dilekçe Komisyonu ve Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi (AİBPA) Türk Grubu Üyesi olarak görev yapmıştır.

Evli ve iki çocuk babası olan Erkan Aydın, siyasetteki ve toplumsal görevlerindeki aktif rolüyle dikkat çekmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ