AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Av. Eyüp Eroğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Tokat’ta özel gereksinimli vatandaşlar ve aileleriyle bir araya gelerek, “Engelsiz bir Türkiye” mesajı verdi. Sıcak ev ziyaretlerinden samimi dernek buluşmasına kadar duygu dolu anların yaşandığı günde, “Bir gün değil, her gün yanınızdayız.” vurgusu öne çıktı.

Ev Ziyaretleriyle Gönül Bağı Güçlendi
AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Av. Eyüp Eroğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Tokat’ta özel gereksinimli vatandaşlara yönelik kapsamlı bir ziyaret programı gerçekleştirdi.

Görevde bulunduğu 2014–2024 Belediye Başkanlığı döneminde her ay farklı temalarla hayata geçirdiği etkinliklerle toplumun tüm kesimlerine dokunan ve özellikle özel gereksinimli bireylerle güçlü bir gönül bağı kurmayı başaran Eroğlu, bu özel günde de geleneğini bozmadı.

Ziyaret programı kapsamında Eroğlu’na, Türkiye Sakatlar Derneği Tokat Şube Başkanı Ali Aras eşlik etti. Birbirinden farklı yaşam hikâyelerine sahip birçok özel gereksinimli vatandaşın evine misafir olan Eroğlu, ailelerin yaşadıkları zorlukları, beklentilerini ve çözüm bekleyen konuları dikkatle dinledi.

Samimi sohbet ortamında gerçekleşen ziyaretlerde, yıllar içinde oluşan karşılıklı sevgi ve güven bir kez daha kendini gösterdi. Vatandaşlar Eroğlu’nun sıcak yaklaşımından duydukları memnuniyeti dile getirirken, Eroğlu da geçmişte birlikte yürütülen sosyal projeleri hatırlatarak “Bu gönül bağı hiç kopmadı, kopmayacak.” mesajı verdi.20251203 130508D S C 0034-2D S C 0038-3D S C 0061-5Türkiye Sakatlar Derneği Tokat Şubesi’nde Yoğun Katılım
Ev ziyaretlerini tamamlayan Eroğlu’nun bir sonraki durağı Türkiye Sakatlar Derneği Tokat Şubesi oldu. Dernek binasında gerçekleştirilen buluşma, Dünya Engelliler Günü’nün anlam ve önemine yakışır şekilde oldukça yoğun bir katılımla gerçekleşti.
Programa; AK Parti Tokat İl Başkanı Adem Dizer, Kadın Kolları Başkanı Nurgül San, Dernek yöneticileri, çok sayıda özel gereksinimli vatandaş ve aileleri katılım sağladı.

Program boyunca hem dernek üyeleri hem aileler, sorunlarını ve beklentilerini yöneticilere doğrudan iletme fırsatı buldu.20251203 140441

Tokat'ta İlçe Müftüleri Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi
Tokat'ta İlçe Müftüleri Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi
İçeriği Görüntüle

Adem Dizer: “Engelleri Ortadan Kaldırmak İçin Mücadelemizi Sürdürüyoruz”
Programda söz alan AK Parti Tokat İl Başkanı Adem Dizer, engelli bireylere yönelik devlet politikalarının yıllar içinde nasıl güçlendiğini hatırlatarak “AK Parti olarak engelli vatandaşlarımızın sadece bir gün değil, yılın her günü yanında olmayı kendimize görev edindik. Sosyal politikalar birimlerimiz ve engelli koordinasyon merkezlerimiz aracılığıyla tüm ailelerin taleplerini takip ediyor, çözüm üretmek için titiz bir çalışma yürütüyoruz. Tokat bu konuda gerçekten şanslı; çünkü hem il teşkilatımız hem de genel merkezimizde bu konulara gönülden bağlı çalışma arkadaşlarımız var. Amacımız, önümüzdeki engelleri tek tek kaldırarak daha yaşanabilir, daha kapsayıcı bir şehir oluşturmak.” ifadelerini kullandı.

Dizer ayrıca, hükümetin engelli bireylere sağladığı haklar, destekler ve yapılacak yeni düzenlemeler hakkında da bilgi vererek katılımcılara “Her zaman yanınızdayız.” mesajı verdi.D S C 0050-4Eyüp Eroğlu: “Engel Zihindedir; Bizim İçin Her Gün Sizin Gününüz”
Programın en dikkat çeken konuşmasını yapan AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Av. Eyüp Eroğlu, özel gereksinimli bireylerin toplumdaki yerinin herkes için ayrı bir anlam ve değer taşıdığını vurguladığı sözlerinde, “Engelsiz bir yaşam, engelsiz bir dünya ve engelsiz bir Türkiye hayal değil. Çünkü engel dediğimiz şey aslında zihinlerde oluşturulan bir duvar. Bizler, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu duvarları yıkmak için yıllardır hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan çalışıyoruz. Sizlerin mutluluğu, huzuru ve hayatı kolaylaştıracak her adım bizim için bir şeref vesilesidir.” dedi.
Eroğlu konuşmasının devamında özel gereksinimli ailelerin fedakârlıklarına dikkat çekerek, “Bu güzel evlatlarımız birer çiçek. Onların yüzlerinin gülmesi için gece gündüz çaba gösteren annelerimiz, babalarımız ise bu çiçekleri en güzel şekilde büyüten gerçek kahramanlardır. Ne zaman sizlerle bir araya gelsek tüm yorgunluğumuz geçiyor, kalbimiz huzurla doluyor. Bu nedenle 3 Aralık sadece sembolik bir gün olabilir ama bizim için her gün sizlerin günüdür.” şeklinde konuştu.

Eroğlu, dernek binasının genişletilmesi ve ihtiyaçların karşılanmasıyla ilgili olarak da “Daha büyük, daha modern ve daha kullanışlı bir mekâna inşallah hep birlikte kavuşacağız.” diyerek destek sözü verdi.D S C 0053-2Program Pasta Kesimi ve Hatıra Fotoğrafıyla Son Buldu
Konuşmaların ardından Dünya Engelliler Günü’ne özel olarak hazırlanan pasta birlikte kesildi.
Dernek önünde düzenlenen hatıra fotoğrafı çekiminde özel gereksinimli vatandaşlar ve aileleri Eyüp Eroğlu ile fotoğraf çektirmek için adeta sıraya girdi. Sıcak samimiyetle gerçekleşen anlar, programa damgasını vuran görüntüler arasında yer aldı.

Program, katılımcıların memnuniyeti ve güçlü dayanışma mesajlarıyla sona erdi.20251203 14183320251203 14261220251203 14261620251203 14272520251203 14275820251203 14290920251203 14293520251203 14295020251203 14311720251203 14320820251203 14323520251203 14325120251203 14351020251203 14355120251203 14364120251203 14363120251203 143702

Muhabir: Mustafa Işık