Cumhur İttifakı'nın 31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak belirlenen isim belli oldu. AK Parti tarafından tekrar aday gösterilen isim, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin oldu. Peki, Fatma Şahin kimdri, kaç yaşında, nereli, evli mi, çocuğu var mı, asıl mesleği ne, siyasete nasıl girdi? İşte detaylar...

Fatma Şahin kimdir, kaç yaşında, nereli?

Fatma Şahin, 20 Ağustos 1966 tarihinde (57 yaşında) Gaziantep'te dünyaya gelmiştir. Mustafa Kıymık ve Perihan Kıymık çiftinin en büyük çocuğu olan Şahin, 2 kız ve 1 erkek kardeşin ablasıdır. İlköğrenimini Gaziantep'te İstiklal İlkokulu'nda tamamladıktan sonra, lise eğitimini Gaziantep Kız Lisesi'nde almıştır.

Fatma Şahin asıl mesleği ne, siyasete nasıl girdi?

İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya ve Metalürji Fakültesi'nden Kimya Mühendisi olarak mezun olan Şahin, siyasi kariyerine 2001 yılında Ak Parti Gaziantep İl Kurucu üyesi olarak adım atmıştır. Fatma Şahin, 2002 seçimlerinde Gaziantep milletvekili olarak görev almıştır. 22., 23. ve 24. Dönem Gaziantep milletvekilliği görevini üstlenmiş, 2007 yılında Ak Parti Kadın Kolları Genel Başkanlığı görevine seçilmiştir. Bu dönemde Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu ile AB Uyum Komisyonu'nda aktif rol almıştır. Ayrıca, TBMM Töre-Namus Cinayetleri ve Çocuklara Karşı Şiddeti Araştırma Komisyonu'nda görev yapmıştır.

Fatma Şahin'in Bakanlık ve Belediye Başkanlığı

Fatma Şahin, siyasi kariyerinin yanı sıra 6 Temmuz 2011 tarihinde açıklanan 61. Hükümet'te Aile ve Sosyal Politikalar Kurucu Bakanı olarak atanmıştır. Bakanlık görevini yürüttüğü süreçte önemli projelere imza atmıştır. 26 Aralık 2013 tarihinde bakanlık görevinden ayrılarak Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylık sürecine girmiştir.

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde yüzde 54,7 oy oranıyla seçilerek Türkiye'nin ilk kadın büyükşehir belediye başkanlarından biri olmuştur. 2019 yerel seçimlerinde de AK Parti'den Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı olarak göreve devam etmiştir.

Fatma Şahin yeniden aday gösterildi mi?

Fatma Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini sürdürürken, Cumhur İttifakı'nın 31 Mart'taki yerel seçimlerde tekrar aday gösterilmesiyle birlikte, Gaziantep halkının yeniden oylarına talip olmaya hazırlanıyor. 

Fatma Şahin evli mi, çocuğu var mı?

İzzet Şahin ile evli olan Fatma Şahin'in biri kız (Merve) biri erkek (Yuşa) 2 çocuğu vardır.