Haber-Foto: Mustafa Işık

Türkiye siyasi hayatına bir parti daha eklendi. Osmanlı Ocakları Teşkilatı tarafından 2 Haziran 2023 kurulan Ocak Partisi’nin Tokat İl Başkanlığı açılışı 30 Eylül Cumartesi günü Genel Başkanı Kadir Canpolat’ın da katıldığı törenle açıldı. Bir gün Tokat’ta kalan Genel Başkan Canpolat, Pazar günü İl Binası’nda gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Açıklamasında, Pazar günü İçişleri Bakanlığı’na yapılan saldırıyı kınadı. Yapılan saldırının Türkiye’ye ayar verildiğini belirten Genel Başkan Kadir Canpolat, “asırlardan beri savaşın, oyunun, kumpasın, tuzağın içinde varlığını, değerlerini, kültürünü korumuş gözetlemiş bir milletiz.” dedi. Açılış için Tokat’ta bulunan Genel Başkan Canpolat, kendisi için ilimizin ayrı bir değeri olduğunu belirttiği açıklamasında dedesi Molla Mevlid Türbesi’nin Erzurum’da olduğunu onun büyük dedesi olan Paşa Ali Türbesi’nin de burada olduğunu hatırlattı. Kendisinin Paşa Ali'nin öz ve öz torunu olduğunun altını çizerek Ocak Partisi’nin ilk İl Başkanının açılışını Tokat’ta gerçekleştirmenin mutlu olduğunu ifade eden Canpolat, Ocak Partisi’nin en büyük düşmanı FETÖ olduğunu söyledi. Kürt’ü, Türk’ü Laz’ı, Çerkez'i, Alevi’si ve Sünni’siyle Ocak Partisi’ne davet eden Genel Başkanı Kadir Canpolat, Ak Parti’de artık umut olmadığını ifade etti. Canpolat, Tokat’ta bir mezarlıkta Evliyaların üzerine yapılan mezarlıklarını eleştirerek gereken yapılmazsa Ocak Partisi olarak ellerinde balyozlarla mezarlıkları yakacaklarını ifade ederek uyarılarda bulundu.

TERÖRLE YÖNTEMİ İLE HİÇ KİMSE AYAR VEREMEZ

Ocak Partisi Genel Başkanı Kadir Canpolat  gündem değerlendirmesinde, “Türkiye’nin büyümesini, Türkiye’nin bölgedeki gücünün sürdürülebilirliğini etkilemek adına böyle hedefsizce, edepsizce ve vahşice bir saldırıdır. Terör saldırısının arkasında kim varsa bilmesi gerekir ki bir gün bu terör saldırıları onlara da dönecektir. Terörle yöntemi ile hiç kimse ayar veremez. Eğer bu ayar verilmek istenen ülke Türkiye ise Türkiye’ye hiç kimse ayar veremez. Biz, asırlardan beri savaşın, oyunun, kumpasın, tuzağın içinde varlığını, değerlerini, kültürünü korumuş gözetlemiş bir milletiz. Bizi böyle terör saldırılarıyla engellemeye çalışanlar hayal kırıklığına uğramıştır. Geçmişte de bu böyle olmuştur. Bugün de böyle olacaktır. Bu menfur saldırıyı lanet diyorum. Kahraman polislerimizi kutluyorum. İçişleri Bakanımız son günlerde yapmış olduğu, gerek uyuşturucuyla mücadele gerek mafya suç örgütleriyle mücadelede yol kat etmiştir. Birilerinin demek ki ayağına basılmış, onların da canı yanmış olacak ki terör saldırısıyla İçişleri Bakanlığımıza terör saldırılarıyla ülkemize ayar vermeye çalışılmaktadır. Bu menfur saldırıyı başından sonuna kadar lanetleniyorum. 

OCAK PARTİSİ’NİN EN BÜYÜK DÜŞMANI FETÖDÜR,

Tokat benim için çok önemli bir il. Çünkü dedem Molla Mevlid Türbesi Erzurum’da. Onun büyük dedesi Paşa Ali’nin Türbesi de burada. Ben Paşa Ali'nin öz ve öz torunuyum. Ocak Partisinin ilk İl Başkanının açılışını Tokat’ta gerçekleştirmenin mutluluğunu ve bu anlamda da türbe yapmış olduğumuz ziyaretle dedemin de türbesine gidip orada bir Fatiha okumanın ve dedeyle torunlarının kavuştuğu, o mutluluğu yaşatan Ocak Partisinin de buluşuyoruz. Kendi ecdadının izini süren, Ecdadıyla barışık, Cumhuriyetin değerlerinde ecdadın izini süren bir anlayışla, bir duruşla, bir inançla burada faaliyet gösteren Ocak Partisi'nin Tokat İl Başkanlığını açtık. Allah il başkanımıza ve yönetim kadrosuna güç versin. Öncelikle en büyük düşmanları FETÖ’dür ve bunu çok iyi biliyoruz. Tokat'ta da FETÖ’nün yapılanması var. Bunu da biliyoruz. Bizden uzak dursunlar. Teşkilatımıza sızmaya da çalışmasınlar. Fesat, fitne çıkaran bozgunculuk çıkaran yapıların bizden uzak durmasını istiyoruz.

OCAĞIMIZA HERKESİ DAVET EDİYORUZ

Birleşmek isteyen gerçekten ülkesini çıkar ve menfaatlerini gözeten her Neferi de ocağımıza, birlik yuvamıza, kardeşlik ocağımıza davet ediyoruz. Kürt’ü, Türk’ü Laz’ı, Çerkez'i, Alevi’si, Sünni’si, gayrimüslimlerine dahi yeter ki bölücü olmasınlar, Ocağımız herkesi davet ediyoruz burada. Tokat il Başkanlığı hızlı bir şekilde ilçelerinde oluşturdu. Muhtemel yerel yönetimlerde aday da çıkaracaklardır.

AKP’LİLERİN İSTİLA ETMİŞ OLDUĞU AK PARTİ'DE ARTIK UMUT YOKTUR

Bizler de Cumhur İttifakıyla ve Millet İttifakıyla bir olmayı düşünmüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza desteğimiz ve sevgimiz, sonsuza kadar devam edecektir. Aynı sevgiyi, aynı saygıyı Ak Parti'ye duymuyoruz. Bizim için AK Parti başka Erdoğan başkadır. AKP’lilerin istila etmiş olduğu Ak Parti'de artık umut yoktur, tükenmiştir. CHP’de zaten bölücülük çizgisinde bölücülerle aynı masada oturup kalkmaktadır.

AKLISELİM KİŞİLER OCAK PARTİSİ’NE GELİYOR

Türkiye'de ne millet ittifakından ne cumhur ittifakından millete fayda vardır. Biz üçüncü bir ittifak oluşturduk. Bunun adını Ocak Partisi koyduk. Millet İttifakı’nda ve Cumhur İttifakı’ndan her neferi, her siyasi partiyi de bünyemize bekliyoruz. Daha dün Doğru Yol Partisinin Genel merkezinde 4 tane Genel Başkan, 11 tane İl Başkanı, Şırnak’ta 300 tane, 1.500 tane CHP’li üye, Deva Partisi’nden, Gelecek Partisi'nden, İyi Parti'den katılımlarla, aklıselim olan, aklı başında olan her vatandaşımız Ocak Partisi’ne geliyor. Bizde mutlu oluyoruz. Çünkü biz burada hep beraber huzurlu, mutlu, güven ortamı içinde bir idareyi, bir yönetimi, bir hizmet imkânı yakaladık. Bunu da sürdürülebilir bir şekilde Tokat’ta, Türkiye’de devam ettireceğiz. Diğer illerde de teşkilatlanmalarımız bitti, kongreler başlayacak, seçimlere katılacağız inşallah.

OCAK PARTİSİ, MİLLETİN UMUDU, SİYASETİN AHLAKİ YAPISI OLACAKTIR

Günümüz şartlarında Türkiye’deki siyasetin ne ahlaki, ne vicdani ne de siyasi bir yönü kalmamıştır. Elle tutulur hiçbir hizmet yok. Siyasetçiler artık birbirlerine hakaret etmekte, Siyasetçiler birbirlerine çamur atmakta iftiralar sergilemektedir. Ocak Partisi bu kirli tutaklara düşmeyecektir. Bu kirli siyasetin dışında gerçekten tavrını milletten yana kullanarak bir siyasi anlayışla, hiç kimsenin siyasi kirli işlerine karışmadan yeni bir dönem, yeni bir çağ açmıştır. Ocak partisi, milletin umudu siyasetin ahlaki yapısı olacaktır. Yoksa şu mevcut siyasi yapıyla, Türkiye’mize, ülkemize, insanlığımıza verilecek hiçbir örnek duruş yoktur, olmadı olmayacak. Bu yüzden Ocak Partisi bu güzel çizgiyi kendini misyon edinip güzel işleri üretecektir.

YETKİLİLER ÖNLEM ALMAZSA OCAK PARTİSİ ELİNDE BALYOZLA MEZARLIĞA GİRİP EVLİYALARIMIZIN ÜZERİNE YAPILAN O BETONLARI KIRACAKTIR

Tokat merkezde bir mezarlığımızı ziyarette bulunduk. Mezarlıkta Evliya mezarlarının üstüne, başka mezarlarının inşa edildiğini gördük. Lütfen sizler de buranın gazetecisiniz, buranın insanısınız, geçmiş yıllarda evliyalık yapmış millet için önemli ulvi değerlerimiz için kültür abidemiz olan kültürümüze sahip çıkmak adına bir evliyanın mezarının üzerine bir başka bir mezara yapıp daha sonra Evliyanın mezar taşını kaldırıp o diğer mezara sahip çıkan bölücüler bizim kültür erozyonu yaparak kültürümüzü imha etmelerine göz yummayınız. Bunlara sessiz kalmayınız. Biz burada bunu gördük, üzüldük. Gerekirse elimize balyoz alıp o Evliya mezarlarının üzerindeki sonradan inşa edilmiş mezarları yıkarız. Ben dün Bakan Yardımcımız Batuhan beyle görüştüm, bilgi verdim. Kendisi konuyla alakalı Kültür İl Müdürüne bilgi vereceğini ifade etti. Oranın belediye kapsamında kaldığını söyledi. İlgilendiğinden dolayı mutluyuz ama yeterli midir? Değil. Eğer, Belediye veya Mezarlıklar Müdürlüğü gerekeni yapmazsa Ocak Partisi elinde balyozla mezarlığa girip Evliyalarımızın üzerine yapılan o beton, saçmalıklarını kırıp kültürümüze sahip çıkacaktır. Ben bu ikazı buradan yapıyorum. Bu konuda İl başkanım bana bilgi verecek. Eğer onlar belediyemiz ve görevliler tarafından kaldırılması, Ocak Partisi bunu yapmaktan geri durmayacaktır. Şimdiden Tokat’ı uyarıyorum, Tokat’ın ahalisini uyarıyorum, kültürümüzü tahrip edecek bütün davranışlardan dolayı ve buna göz yumanlarını, buna sessiz kalanları da kınıyorum.”

Muhabir: Mustafa Işık