- Ülkemiz terörle yoğun bir mücadeleye sahne olmakta, terörün bulunduğu bölgede şehirler, ilçeler yakılıp yıkılmakta, illerimizi ve ilçelerimizi harabeye çeviren terör örgütünün yıllarca hain tuzakları görmezden gelenler susmayı tercih ediyor.

- Her güçlü kendi kafa yapısına göre anayasa yapmaya kalkarsa, sonunun nereye gidebileceğinin önceden farkında olunmalıdır.

- Anayasamız, milletimizin yüzde 92’sinin oyuyla kabul görmüştür. Siz bakmayın bugün ‘darbe’ anayasasından kurtulalım, diyenlerin aldatmacasına.

- Bunların tamamına yakınıda anayasaya evet oyu verenlerdir.

- Darbelerin tasvip edilecek hiçbir tarafı yoktur. O dönemde anayasamıza hayır oyu veren yüzde 8’lik kesim, yasadışı örgütlerce, devlet düşmanlığı güdenlere aittir.

- 1960 ve 1980 darbelerini yaşamış, 1980 de gecenin 04’ünde evinden alınmış Valiliğe götürülmüş, o günlerin sıkıntılarını görmüş bir kardeşiniz olaraktan gerçekler ifade edilmemektedir. Yüzde 50 oyluk anayasa milletin yarısının anayasasıda olamaz.

- Değerli siyasi parti genel başkanlarımız, yeni anayasa gerekli derken mevcudun hangi maddelerini beğenmediklerinide lütfen açıklasınlar.

- Düzeltilecek maddeler konularda mutabakat sağlayıp yine büyük bir ekseriyetle uygun hale getirmek imkanı için niçin araştırılmaz.

- Değerli siyasi parti genel başkanlarımız, demokrasiyi gerçekten kabulleniyorlarsa; önceleri kendi partilerinin içerisinde demokrasiye saygı gösterdiğini milletimize seçmenlere açık ve net şekilde yaşatırda, yaşatarak göstermelidir.

- Parti genel başkanlarımız krallar gibidir, padişahlar gibidir.

- Milletvekili listesini yapıp gönderirler, vekillerimiz bunlardır derler.

- Partilide istemeye istemeye gider tasvip etmediği adaya oyunu verir.

- Partilinin hiçbir değeri harbiyesi yoktur. Öyle oluncada demokrasi yoktur. Tabana dayalı değildir. Vali ataması gibi atamalı vekillerden oluşur.

- Şehrinin hiçbir sorununu, yetkili kurullarda ifade edemez. Kabullenmediği bir konuda eleştiriyi yapamaz, boyun eğip kabullenmek zorunda kalır.

- Bunun adı, demokrasi asla değildir. Demokrasi kullanılarak oynanan oyundur.

- Önce siyasi partiler ve seçim yasaları demokrasiye uygun hale getirilmelidir. Gerisi oyalama aldatmacadır.

- Eğer gerçekten demokrasiyi içimize sindirmiş isek, demokrasi ‘Araç’ değil herkes tarafından ‘AMAǒ edinilmelidir. Devlet varsa siyasi partiler olacaktır.

- Terör guruplarının hoşuna gidecek, tavizler verecek, Türk’ü Anayasa’dan kaldırıcak düzenlemelere her kim destek verir çanak tutarsa, bu devlete, millete en büyük ihanetin sahibide olacaktır.

- Sevgi ve saygılarımla.