(Teknik Direktörün Gözüyle / Ercan Süsoy)

 

Tokat Belediye Plevnespor futbol takımımız bu hafta sahamızda karşılaştığı, grubumuzda açık ara puan farkıyla lider olan Bitexen Adana 1954 FK’ne 0-1 mağlup oldu. Bu sezon sahamızda oynanan futbol olarak en güzel maçta takımımız mağlup olmasına rağmen bize göre oynadığı futbol olarak en iyi maçımızdı diyoruz.

            12 Kasım Pazar günü şehrimizde oynanan Bitexen Adana 1954 FK takımı ile TFF Profesyonel 3. Lig 10. Hafta maçında gözümüze takılan önemli hususlara gelince;

1) Tokat GOP. Stadyumunun protokol tribünü her zaman olduğu gibi görülen manzara şehrimizin takımımıza olan ilgi ve alakasını gösteriyordu. Bu maçta protokol tribünü manzarası bu sezon en kalabalık seyirci görünümündeydi. Protokol tribününün müdavimleriyle Belediye Başkanımız Eyüp Eroğlu, Ak Parti Milletvekilimiz Cüneyt Aldemir, eski Tokatspor Başkanımız Veli Gökyıldız, Adana’dan maçımızı izlemeye gelen birçok kulüp yöneticisi ve idarecisi ilk defa çok kalabalık bir seyirci kitlesi oluşturuyordu. Protokol tribünümüzün en enteresan seyircisi komşu şehrimiz Amasyaspor Kulübünün genç Başkanı İbrahim Karaman’dı.

2) Takımımızın 12. Adam konumunda olan taraftar topluluklarımız her zaman olduğu gibi GOP. Stadı’nın karşı Maraton Tribünündeki yerlerini almışlardı. GOP. Stadı’nda Tokatlı taraftarların yanı sıra Adana’dan gelen 60-70 kişilik kulüp taraftarları da yer alarak her iki taraftar toplulukları da sözlü sazlı tezahüratları ile takımlarını eski Tokatspor maçlarında görüldüğü gibi maçın başından sonuna kadar yaptıkları güzel tezahüratlarla GOP. Stadı’nı renklendirmişlerdi. Yalnız bu arada maçın sonunda Adanalı taraftarlar galip gelen takımlarını, futbolcularını tribün önüne çağırarak onlarla galibiyeti kutlamışlardı. Bu güzelliği biraz gölgede bırakan tarzda kulübümüz taraftarlarının gösterdikleri tepkiler oldu.

Bu arada Tokat GOP. Stadyumunu çiçek gibi hazırlayan Beden Terbiyesi Bölge Müdürümüz Haşim Eger ve stat görevlilerine, maçın emniyetini sağlayan il emniyet mensuplarına gösterdikleri çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz.

Maçın teknik analizine gelince;

Bu arada maçımızın hakemi Şahin Berker gösterdiği maç idaresini kulübümüz aleyhine haksız çaldığı yanlı düdükler ve kararlarla tepki çekti. Bilhassa görüntü ile tespit olunan iki penaltımızı görmemezlikten gelen hakem için TFF tarafından yönlendirilen gözlemcimiz Neşet Merdin, iki temsilcimiz Veysel Aydoğan, Hüseyin Özgür Gür’ün vereceği notlar ve raporlar nasıl olacaktır diye düşünüyoruz. Maalesef bize göre bu sezon Türkiye’de bütün liglerde maçları idare eden futbol hakemlerinin başarısızlığı bizim liglerde de görülmeye başlandı. Aklımıza bu sezon 3. Lig 4. Grup’ta “Şampiyon Adayı Bitexen Adana 1954 FK takımı için Adana Lobisi’nin tesiri altında kalarak mı lig oynanıyor?” şüphesini getirdi. Adana ekibinin bundan sonraki maçlarının çok yönlü olarak mercek altına alınması gerekir. 50 yılını bu konuda futbolcu ve teknik adam olarak geçirmiş bir futbol adamı olarak TFF’yi uyarmak istiyorum.

Takımımızı teknik adam gözüyle hat hat incelediğimizde;

1) Bize göre takımımız kalecimizin başarısız bir kaleci hatası ile yediği golle mağlup olmamıza rağmen en iyi sahaya yayılışı ile bu sezon en iyi futbolunu oynadığını belirtmek isteriz. Kalecimiz Uğur Köprülü’nün bu sezon başarılı maçları az görülüyor. Onun yaptığı bariz hata ile yenilen golle mağlup olundu. Bize göre Ziraat Kupası maçlarında yer verildiğinde başarılı olduğu görülen yeni transfer kalecimiz Ebubekir Elihoş’a şans tanınması zamanı gelmiştir, diyelim.

2) Defans bloğumuz (4’lü blok) sağ bekte Özgür Sürer, sol bekte kaptanımız Muhsin Polat, ortada iki stoperimiz Berk Kal ve Artun Kütükçü şeklindeydi. Sağ kanatta yer alan Özgür Sürer’in bu haliyle hazır olmadığını görüyoruz, bu mevkide maçın ikinci devresinde yer alan Furkan Şan oynatılmalıdır. Defans bloğumuzun merkezinde stoper mevkiinde çift sarı kart gördüğü için oynatılmayan Doğukan Subaşı’nın yerine oynayan Artun Kütükçü, Berk Kal ile beraber başarılı bir maç çıkardılar. Rakip takımın en iyi elamanı olan santrafor İshak Kurt’a, zaman zaman ön libero olan Abdülkadir Sönmez’le sanki 3’lü defans bloğu teşkil edilmişçesine yer alarak maçın başından sonuna kadar hareket alanı vermediler.

3) Orta saha bloğumuz ilk defa iki ön libero Yücel Yıldırım, Abdülkadir Sönmez ile teşkil edilerek geri dörtlünün önünü kapatarak rakibe hareket alanı bırakmadıkları gibi maçın kilit noktasını teşkil etmişlerdir. Bize göre bundan sonra yapacağımız maçlarda da hep böyle yan yana yer alıp iki libero şeklinde oynamalıyız. Bu 2 ön liberomuzun önünde de genel olarak sol kanat forvet (sol açık) oynayan Burak Seres’in de santraforumuza yakın yer alarak oynatılması sağlanmalıdır.

4) Takımımızın bu sezon forvet hattında sağ kanat (sağ açık) forvet Anıl Arıcıoğlu, sol kanat (sol açık) forvet Mustafa Sarıgözoğlu hiç düşünmeden yer almalıdırlar. Bu 2 genç forvetimiz teknik heyetimiz tarafından maçlara iyi hazırlanmalı, sağdan sol ayaklı Anıl, soldan da sağ ayaklı Mustafa ceza sahası içine/dışına kat ederek sağ ve sol kanatlardan getireceğimiz (ortalar veya top kesmeler) ve ceza sahasına gönderilen toplarda takımımıza gol şansı hazırlayacaklardır. Takımımızın en ileri santrafor mevkiinde bu devre henüz hazır olmayan Yaser Hacımustafaoğlu yerine bu maçta da olduğu gibi geçen seneki santraforumuz Muhammed Emir Özbilen yer almalıdır. Bu devre form tutamayan Yaser de istenen forma girinceye kadar maçın sonucuna göre hamle oyuncusu olarak son 15-20 dakika oyuna sürülmelidir.

Hülasa, mağlup olmamıza rağmen Bitexen Adana 1954 FK maçında olduğu gibi saha dizilişimize devam etmeli, sağ ve sol kanatlarımızda da iki genç oyuncumuz Anıl ve Mustafa da hazırlanarak oynatılmalıdır. Bundan sonra yapacağımız maçlarda futbol şansının bizimle beraber olmasını temenni eder, başarılar dileriz.