Columbia Üniversitesi'nde akademik çalışmaları tamamlayıp SETA Siyaset Direktörü olarak görev alan Hatem Ete, Türk siyasi tarihine dair derinlemesine analizleriyle dikkat çekiyor. Uzmanlık alanı olan tek parti dönemi demokrasi ve vesayet konularında yaptığı çalışmalarla bilinen Ete, aynı zamanda ulusal ve uluslararası medyada sıkça yer alıyor ve çeşitli yazılar kaleme alıyor. Peki, Hatem Ete kimdir, kaç yaşında, nereli? Hatem Ete mesleği ne, eşi kim? İşte detaylar...

Hatem Ete kimdir?

Hatem Ete, Columbia Üniversitesi'nde yaptığı akademik çalışmaların ardından SETA Siyaset Direktörü olarak görev almıştır. Türk siyasi tarihi konusunda uzmanlaşmış olan Ete, ODTÜ sosyoloji mezunudur ve doktora çalışmalarını vesayet sisteminin kurulması üzerine gerçekleştirmiştir.

 Alanındaki Çalışmalar ve Katkıları

Özellikle tek parti dönemi demokrasi ve vesayet tartışmaları üzerine yoğunlaşan Hatem Ete'nin, Türk siyasi tarihine dair birçok akademik çalışması bulunmaktadır. SETA'da farklı saha araştırmalarını yöneten Ete, son yıllarda Türkiye'de yaşanan değişimleri yakından takip etme imkanına sahip olmuştur.

Medya ve Yazarlık Kariyeri

Ulusal ve uluslararası medyada sıkça görüşlerine başvurulan Hatem Ete, Akşam ve Daily Sabah gazetelerinde köşe yazarlığı yapmaktadır. Ayrıca görsel medyada da çeşitli programlara katılmaktadır.

Eğitim Alanındaki Faaliyetleri

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde dersler veren Ete, özellikle çözüm süreci, siyasal partiler ve asker-sivil ilişkileri gibi konuları yakından takip etmektedir.

Esra Akpınar kimdir, kaç yaşında, nereli? Bülent Şakrak'ın sevgilisi Esra Akpınar ne iş yapıyor? Esra Akpınar kimdir, kaç yaşında, nereli? Bülent Şakrak'ın sevgilisi Esra Akpınar ne iş yapıyor?

Bazı Önemli Yazıları ve Analizleri

  • "Çözüm sürecini etkileyen faktörler"
  • "Çözüm Süreci'ni başlatan dinamikler"
  • "Saldırının dinamikleriyle yüzleşme"
  • "AK Parti kimliği"
  • "Davutoğlu neyi sembolize ediyor?"
  • vb.

Hatem Ete, Türk siyasi tarihine önemli bir perspektif sunan ve medyada etkin bir şekilde yer alan bir akademisyen ve yazardır.