Fenerbahçe'nin gelecek dönem yönetiminde yer alması beklenen isimlerden biri olan Hulusi Belgü'nün kariyeri ve geçmişi merak konusu oldu. Peki, Hulusi Belgü kimdir, kaç yaşında, nereli? Hulusi Belgü ne iş yapıyor, neden yargılanıyor? Hulusi Belgü ne yaptı, neden gündemde? İşte detaylar...

Hulusi Belgü kimdir?

Fenerbahçe'de Ali Koç'un yeni yönetiminde yer alması beklenen isimlerden biri olan Hulusi Belgü, İstanbul doğumlu ve 1966 yılında dünyaya gelmiştir. İşletme alanında eğitim görmüş olan Belgü, İstanbul Üniversitesi'nden mezun olmuş ve ardından ABD'de San Diego National Üniversitesi'nde yüksek lisansını tamamlamıştır.

Hulusi Belgü ne iş yapıyor?

Öğrencilik yıllarında ulusal ve uluslararası nakliye sektöründe çalışmış olan Belgü, kariyeri boyunca çeşitli firmalarda yöneticilik yapmıştır. Bu süre zarfında Etur Turizm Şirketi, Uluslararası Demir Ticaret AŞ ve Safir Gayrimenkul gibi önemli şirketlerde faaliyet göstermiştir. Ayrıca, İstanbul'daki Forum İstanbul AVM ve Türkiye genelindeki Forum Alışveriş Merkezleri'nin sahibidir.

Belgü, Multi Corporation'ın Türkiye iştirakinin temsilciliğini yapmış ve Multi Development Türkiye'de CEO olarak görev almıştır. Ayrıca, 2013-2019 yılları arasında Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği'nde başkanlık yapmıştır.

Tuva Cihangir Atasever ne zaman uzaya gidecek? Tuva Cihangir Atasever kimdir? Tuva Cihangir Atasever ne zaman uzaya gidecek? Tuva Cihangir Atasever kimdir?

Hulusi Belgü evli mi, eşi kim?

Özel hayatında evli olan ve üç çocuk babası olan Belgü'nün oğlunun adı 'Aleks'tir. 1.74 metre boyunda ve 81 kilogram ağırlığındadır. Akrep burcu olan Hulusi Belgü, aynı zamanda bir Fenerbahçe taraftarıdır.

2015 yılında Fenerbahçe Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda başkan adayı olan Belgü, Aziz Yıldırım ile Fenerbahçe başkanlığı için yarışmış ancak seçimde 1.144 oy alarak 5.504 oy alan Aziz Yıldırım karşısında kaybetmiştir.

Hulusi Belgü ne yaptı, neden gündemde?

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki derbinin ardından tartışmalar sürerken, sarı-kırmızılıların başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a sert tepki gösterdi. Özbek, Ali Koç'un stada silahlı korumalar eşliğinde polis eskortuyla gelmesine dikkat çekerken, aynı zamanda polisin bu durumu nasıl görmezden geldiğini sorguladı. İstanbul Valiliği ise olaylı derbi ile ilgili bir açıklama yaparak, maçın bitimiyle birlikte alınan güvenlik tedbirlerinin sonlandırıldığını belirtti. Ancak, Ali Koç'un maç bitiminden 70 dakika sonra stada gelerek özel güvenliği aşarak saha içine girdiğini ifade etti. Fenerbahçe Başkanı'nın saha içine girdikten sonra yaşanan olaylarda Galatasaray Stat Müdürü Ali Çelikkıran'a fiili müdahalede bulunduğu ve emniyet güçlerinin müdahale ettiği belirtildi. Olayların sona ermesinin ardından Fenerbahçe kafilesinin stadyumdan çıkışının saat 22.52'de gerçekleştiği ifade edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın da olaylarla ilgili olarak harekete geçtiği ve stat müdürüne darp girişiminde bulunan 5 şahıs hakkında adli işlem başlattığı belirtildi. Ayrıca, Fenerbahçe Kulüp Doktoru Ertuğrul Karanlık, eski yönetici Hulusi Belgü ve Teknik Direktör İsmail Kartal'ın oğlu olan ve aynı zamanda teknik ekipte analist olarak görev yapan Emre Kartal'ın ifadeye çağrıldığı kaydedildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ