TFF 3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden Tokat Belediye Spor Kulübü, hafta sonu ligdeki kaderini doğrudan etkileyecek Karabük İdmanyurdu Spor’la karşılaşmaya çıkacak. Ligde puan sıralamasının giderek sıkıştığı haftalarda alınacak her puanın altın değerinde olduğunu belirten forvet oyuncusu İbrahim Alan, bu maçın sezonun dönüm noktalarından biri olacağını ifade etti. Alan, özellikle rakibin ligdeki konumuna dikkat çekerek, karşılaşmanın hem mental hem de fiziksel olarak büyük bir mücadeleye sahne olacağını söyledi.

Tokat Belediye Spor’da Tek Hedef Üç Puan
Tokat Belediye Spor’da Tek Hedef Üç Puan
İçeriği Görüntüle

“İçeride Bir Savaş Olacak”
Maçın iç sahada oynanacak olmasının önemine vurgu yapan İbrahim Alan, sahada adeta bir savaş yaşanacağını dile getirdi. Alan, “Şu anki puan durumuna baktığımızda rakibimizle aramızdaki farkı kapatmak ve rahatlamak için mutlaka kazanmamız gerekiyor. En kötü ihtimalle bir puan ama bizim hedefimiz net, üç puan.” dedi. İç saha avantajını iyi kullanmak istediklerini belirten Alan, bu maçta kaybedilecek puanların telafisinin çok zor olacağını sözlerine ekledi.

“İkinci Yarılar Daha Zor”
Ligin ikinci yarısının her zaman daha çetin geçtiğini vurgulayan deneyimli forvet, 3. Lig’de hiçbir maçın kolay kazanılmadığını ifade etti. Alan, “İkinci yarılar her zaman daha sert ve daha mücadeleci geçiyor. Bu ligde savaşmadan, mücadele etmeden maç kazanmak mümkün değil. Biz de bunun bilincindeyiz ve hafta boyunca buna göre hazırlandık.” şeklinde konuştu. Takım olarak sahaya yüreklerini koyacaklarını belirten Alan, teknik heyetle birlikte yoğun bir hazırlık süreci geçirdiklerini de aktardı.İbrahim AlanTaraftara 90 Dakika Destek Çağrısı
Açıklamalarında taraftarlara özel bir parantez açan İbrahim Alan, Tokatlı futbolseverlerin desteğinin kendileri için çok büyük bir güç olduğunu söyledi. Alan, “Birinci dakikadan 90+5’e kadar, hatta uzatmaların son saniyesine kadar desteğe ihtiyacımız var. Taraftarımız yanımızda olduğunda sahada daha güçlü hissediyoruz.” ifadelerini kullandı. Tribünlerin dolu olmasının ve maç boyunca takımın desteklenmesinin oyunculara ekstra motivasyon sağladığını vurguladı.

“Önemli Olan Takımın Kazanması”
Sözlerini temennilerle tamamlayan İbrahim Alan, bireysel performansın değil, takımın başarısının öncelikli olduğunu dile getirdi. Alan, “En önemli olan Tokat Belediye Spor’un bu maçı kazanması. İnşallah takım arkadaşlarımla, hocalarımızla birlikte savaşarak o üç puanı alırız. Allah yardımcımız olsun” dedi.

Açıklamasının sonunda basın mensuplarına da teşekkür eden Alan, Tokat halkını hafta sonu oynanacak bu kritik mücadelede tribünlere davet etti.

Muhabir: Mustafa Işık