Ünlü İş İnsanı Ahmet Yüce çalışanlarına yaptığı cömert maaş ikramiyeleri ile tanınırken bu yıl bu cömertliğine bir yenisini daha ekledi. Gündeme gelen Ahmet Yüce hayatı ve kariyeri ile merak ediliyor. Peki, Ahmet Yüce kimdir, nereli, kaç yaşında, eğitimi ne, evli mi, çocuğu var mı? İşte detaylar...

Ahmet Yüce kimdir?

1957 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Ahmet Yüce, eğitimine Galatasaray Lisesi'nde başladı ve 1977 yılında mezun oldu. Otomotiv sektöründe kariyerine adım atan Yüce, 1977'den beri sektörde önemli roller üstlendi.

Kariyerinde çeşitli sorumluluklar üstlenen Ahmet Yüce, özellikle Alfa Romeo markasının Türkiye distribütörlüğünde Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev aldı. Ayrıca, Otomotiv Distribütörleri Derneği'nin kurucu üyelerinden biri olarak sektördeki etkisini artırdı ve derneğin hayata geçmesinde önemli rol oynadı.

Yüce, aynı zamanda Erya Otomotiv A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Yüce Motor A.Ş Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini de üstlenerek sektördeki liderlik vasfını pekiştirdi. Yüce Auto A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olarak atanmasıyla birlikte de başarı grafiğini yükseltmeye devam etti.

Ahmet Yüce'nin sadece iş dünyasındaki başarılarıyla değil, aynı zamanda Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu ve Büyük Kulüp üyelikleriyle de biliniyor olması dikkat çekiyor. Fransızca bilen Yüce'nin, Ali Yüce isimli bir oğlu bulunuyor.

Yüce Auto A.Ş. yüz yılı aşan bir üretim geleneği ve deneyimiyle dünya otomotiv pazarında her geçen gün daha fazla talep edilen ŠKODA markasının da Türkiye distribütörüdür. 

Ahmet Yüce neden gündemde, ne yaptı?

Skoda'nın Türkiye Distribütörü olan Yüce Auto, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da çalışanlarına büyük bir sürpriz yaparak 29 maaş ikramiye dağıttı. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yüce'nin liderliğindeki firma, geçtiğimiz yıl 25 maaş ikramiyeyle gündeme gelmişti ancak bu yıl bu miktarı daha da artırarak çalışanlarına erken bir bayram yaşattı.

Acar Baltaş kimdir, kaç yaşında, nereli? Baltaş Grubu kimin? Acar Baltaş eşi kim, nerede görev yapıyor? Acar Baltaş kimdir, kaç yaşında, nereli? Baltaş Grubu kimin? Acar Baltaş eşi kim, nerede görev yapıyor?

Ahmet Yüce, enflasyon, yüksek maliyet ve döviz kuru gibi zorluklara rağmen geçen yılki ikramiye miktarını aşarak çalışanlarına destek olmayı tercih etti. Yaptığı açıklamalarda, işçilerin gözde patronu olarak adlandırılan Yüce, "Ömrüm yettiği, kazancım elverdiği sürece iş arkadaşlarıma ikramiye vereceğim" diyerek bu jestin sadece bir kereye mahsus olmadığını vurguladı.

Dün yapılan açıklamayla birlikte, 2023 yılı ikramiyelerinin çalışanların hesaplarına yatırıldığı belirtildi. Bu durum, Yüce Auto çalışanları arasında büyük bir sevinç ve memnuniyet yarattı. Ahmet Yüce'nin tutumu, iş dünyasında örnek bir davranış olarak değerlendirilirken, firma çalışanları da bu jestle motive olup işlerine daha da bağlı hale geldi.

Yüce Auto'nun bu tutumu, işçi ve işveren ilişkilerinde pozitif bir örnek teşkil ediyor. Ahmet Yüce'nin sadece kâr odaklı olmadığı, çalışanların refahını da önemsediği açıkça görülüyor. Bu tarz davranışlar, iş dünyasında sadece kar hedeflemeyen, aynı zamanda sosyal sorumluluklarını da yerine getiren firmaların artması gerektiği düşüncesini pekiştiriyor.