Türkiye Futbol Federasyonu'nun seçimli genel kurulu için adaylar belirlenirken, İsmail Uyanık'ın başkanlık için resmi olarak adaylığını koyması futbol camiasında heyecan yarattı. Peki, İsmail Uyanık kimdir, kaç yaşında, nereli? TFF Başkanı adayı İsmail Uyanık mesleği ne, eşi kim, serveti? İşte detaylar...

İsmail Uyanık kimdir?

İsmail Uyanık, 1961 yılında Samsun'da doğdu. Eğitim hayatını tamamladıktan sonra İstanbul Lisesi'nden mezun oldu ve spor kariyerine İstanbulspor'un basketbol takımında lisanslı basketbolcu olarak adım attı. Daha sonra takımın yönetim kademelerinde yer aldı.

1991 yılında Yılport Samsunspor'un başkanlığına seçilen İsmail Uyanık, bu görevi üstlendiği üç farklı dönem boyunca takımı yönetti. Görev yaptığı süreçte, takımını Süper Lig'e taşımayı başardı ve ayrıca Samsunspor'u küme düşmekten korudu.

Ayrıca spor camiası dışında da aktif olan Uyanık, Birlik Şeker'de yönetim kurulu başkanlığı görevini sürdürüyor.

Gazeteci Taha Hüseyin Karagöz kimdir, kaç yaşında, nereli? Taha Hüseyin Karagöz ne mezunu, evli mi, eşi kim? Gazeteci Taha Hüseyin Karagöz kimdir, kaç yaşında, nereli? Taha Hüseyin Karagöz ne mezunu, evli mi, eşi kim?

İsmail Uyanık'ın TFF başkanlığı için aday olması, Türk futbolu üzerinde önemli bir dönemeç olabilir. Futbolseverler, bu gelişmeleri yakından takip ederek Türkiye futbolunun geleceği hakkında daha fazla bilgi sahibi olmayı bekliyor.