İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in istifa iddialarına ilişkin son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Akşener, partisinin Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonuçlarına dair düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu ve istifa haberlerine açıklık getirdi. Peki, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener istifa mı etti? Meral Akşener istifa edecek mi? İşte detaylar...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener istifa mı etti?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in istifa ettiği iddialarıyla ilgili son gelişmeler, partinin Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonuçlarına ilişkin düzenlediği basın toplantısıyla netlik kazandı. Akşener, partisinin olağanüstü seçimli kongreye gideceğini açıkladı, böylelikle istifa haberleri resmiyet kazanmamış oldu.

Trabzon'da park halindeki otomobil istinat duvarından düştü Trabzon'da park halindeki otomobil istinat duvarından düştü

Meral Akşener, 25 Ekim 2017'de İYİ Parti'yi kurarak genel başkanlığa seçildi. Türk siyasi tarihinde, milletin doğrudan imzası ile Cumhurbaşkanı adayı gösterilen ilk ve tek kadın olarak da öne çıktı. Akademik kariyerine İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nden mezun olarak başlayan Akşener, doktorasını Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde tamamladı. Yıldız Teknik Üniversitesi Kocaeli Mühendislik Fakültesi'nde öğretim üyeliği ve Kocaeli Üniversitesi'nde İnkılap Tarihi Bölüm Başkanlığı gibi akademik görevlerinin ardından siyasete adım attı.

1994'te siyasete giriş yapan Akşener, 20. dönem İstanbul milletvekili olarak TBMM'ye seçildi. Kocaeli ve İstanbul'dan ardı ardına milletvekili seçilen Akşener, 54. Hükümet'te İçişleri Bakanı olarak görev aldı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekilliği görevini de üstlendi. Evli olan Akşener'in bir çocuğu ve iki torunu bulunuyor.

Gelişmeler, Meral Akşener'in siyasi kariyeri ve İYİ Parti'deki konumuyla ilgili yakından takip edilmeye devam ediyor.