Çetin Kamil Genç yazdı

Hafta sonu oynanan ve Tokat Belediye Plevnespor 1-0 öne geçtiği maçta bu üstünlüğünü koruyamayarak 2. yarının başında yediği golle 1-1 berabere kaldı. Çok önemli bir 3 puandan oldu ve beraberliğe razı oldu.

Maça baktığımızda Cumartesi günü hava çok güzeldi, önemli olan bu maça seyircinin de ilgisi fazlaydı. Tokat temsilcisi bu maça 3 puan parolası için çıkmıştı. Ve maça da çok güzel başladı. İlk yarının ortalarına geldiğimizde beklenen gol 26. dakikada Berk KaL’dan geldi. Bu golle 1-0 öne geçen Tokat temsilcisi, golden hemen sonra dakikalar 32’yi gösterdiğinde 11 forma numaralı Mustafa SARIGÖZOĞLU orta sahada bir ikili mücadelede yapmaması gereken şekilde rakibine kontrolsüz müdahalesi sonucunda hakem tarafından direkt kırmızı Kart görerek oyun dışında kaldı. Bu dakikadan sonra 10 kişi oynamak zorunda kalan Tokat temsilcisi, rakibi karşısında 1 kişi eksik oynamanın zorluğunu çekti ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarı başladığında rakip Balıkesirspor’un sıklaşan ataklarını gördük ve nitekim dakikalar 57’yi gösterdiğinde, Balıkesirspor beklediği gole 20 forma numaralı Hakan Akgül ile ulaşarak 1-1’i getiren beraberlik golünü attı.

Her iki takım da zaman zaman oyuncu değişikliklerine gitti. Bunlardan birinde dakikalar 63’ü gösterdiğinde Tokat temsilcisi Burak’ın yerine 99 numaralı Yaser’i aldı. Tokat temsilcisi bu oyuncuyu oyuna almasına aldı ama bu oyuncu sahada ne mücadele etti ne gelen topa kafa vuruşları yaptı ne de ikili mücadeleler de başarılı oldu. Sahada ancak gezdi ve oyuna hiçbir katkısı olmadı. Böylece Tokat temsilcisi zaten kırmızı karttan dolayı bir kişi oynuyordu bir de Yaser’in bu olumsuz oyunu ve takıma katkı sağlamaması Tokat Belediye Plevnespor’un sahada sanki 9 kişi oynuyormuş gibi bir görüntü verdi.

Teknik heyet umarım bu olumsuzluğu meydana getiren tutum ve davranışlara kısa zamanda müdahale eder. Tokat forması değerli bir formadır, bunu herkes taşıyamaz. Takıma faydası olmayan hangi oyuncu olursa olsun bu takımda yeri yoktur. Buradan orta hakem Giray Şaylan ve ekibine teşekkür etmek istiyorum. Nerdeyse sıfır hata ile güzel bir maç yönettiler. Verilen kartlar doğru ve yerinde bir karardı, böyle hakemlerin her zaman görmek isteriz.

Tokat Belediye Plevnespor bu hafta sonu ligde 5. sırada bulunan Bursa Yıldırımspor ile karşılaşacak. Rakip geçen hafta deplasmanda lideri Adana FK.’ya 3-1 yedildi. Bugüne kadar oynadığı 12 maçta 4 galibiyet 5 beraberlik 3 yenilgi almış bir takım, 1 puan farkla Tokat Belediye Plevnespor’un önünde bulunuyor. Tokat temsilcisinin bu oynanacak zor maçtan puanla dönmesi gerekir. Alacağı bir galibiyetle rakibinin 2 puan önüne geçecektir. Çünkü ligdeki bütün takımların lider hariç hepsi birbirine yakın gözüküyor. Her takım birbirini yenecek güçte.

Hafta sonu oynanacak olan zorlu müsabakada Tokat Belediye Plevnespor’a başarılar dilerim. Umarım bu deplasmandan 3 puan ile döneriz.

Çetin Kamil GENÇ

(SPOR ATEŞİ)