(Teknik Direktörün Gözüyle köşesinde Ercan Süsoy, TFF 3. Lig 4. Grup'ta 13. haftada Tokat Belediye Plevnespor - Balıkesirspor maçına dair yazdı)

Tokat Belediye Plevnespor takımımız geçen hafta deplasmanında İzmir Bergama takımını 1-0 yendi. Deplasmandan galibiyetle dönen takımımızdan 13. Haftada sahamızda oynadığımız Balıkesirspor maçında da galibiyet beklentisi içerisindeydik. Çeşitli şanssızlıkların yanı sıra doğruların ve yanlışların çok olduğu maçımızda ancak berabere kalabildi.

2 Aralık Cumartesi günü şehrimizde Balıkesirspor takımıyla oynanan maçımızda gözümüze takılan önemli hususlara gelince;

1) Şehrimizde oynadığımız her maçta olduğu gibi protokol tribününün manzarası şehrimizin ilgi ve alakasını gösteriyordu. Bu maçın Cumartesi günü olmasından dolayı protokol tribünü de diğer tribünler gibi kalabalık değildi. Bununla beraber protokol tribününde her maçımızda olduğu gibi devamlı müdavimlerin az olduğu, devamlı maçımızı izleyen ilimizin sporcu defterdarı Alaattin Karpınar ile eski Tokatspor Başkanı Ahmet Tuğrul Şenocak gözümüze takılan önemli taraftarlarımızdı.

2) Taraftar topluluklarımız da G.O.P Stadının karşısında bulunan eski yerlerinde sivil kıyafetleriyle sayıları da oldukça az olmasına rağmen takımımızı ellerinden geldiğince yaptıkları tezahüratlarla desteklemeye çalışmışlardır.

3) Takımımız 5 Aralık Salı günü Samsun’da Süper Lig takımlarından Yılport Samsunspor ile oldukça başarılı olduğu Ziraat Türkiye Kupası’nda saat 19.00’da bir maç yapacak. Takımımızın hiç alışık olmadığı bu gece maçında nasıl bir netice alacağını tahmin edememekle beraber teknik heyetimizden hafta sonu deplasmanda (Bursa Yıldırımspor) oynayacağı maçı da düşünerek takım tertibini ayarlamasını temenni ederek başarılar diliyoruz.

Tokat Belediye Plevnespor – Balıkesirspor maçının teknik analizine gelince;

Balıkesirspor maçında takımımız maç kadrosunda yaptığı iyi değişikliklerle kalede Ebubekir Elihoş, sağ bek mevkiinde geçen sezon bu mevkide alışık olduğu Artun Kütükçü, geri dörtlümüzün stoper mevkiinde iki sezondur yan yana oynayan Berk Kal ve Doğukan Subaşı, geri dörtlümüzün önünde iki ön libero Yücel Yıldırım ve Abdülkadir Sönmez, cezalı olan sol bekimiz Muhsin Polat’ın yerine oynatılan Emircan Çelik dizilişi Teknik Heyetimizin doğruları olarak görüldü. Buna karşılık Ozan Kılıç santrafor arkası, sol kanat forvet (sol açık) mevkiinde oynatılan Burak Seres’i de teknik heyetimizin yanlışları olarak gözlemliyoruz. Maçın ikinci devresinde Burak Seres’i santrafor arkası, Anıl Arıcıoğlu da sağ kanat (sağ açık) forvet olarak oynatması ise teknik heyetimizin bu sezonki en doğru tercihi oldu. Genç ve tecrübesiz kanat forvet Mustafa Sarıgözoğlu’nun kırmızı kart görmesiyle Burak Seres’i yeniden hiç başarılı olamadığı sağ kanada geçirmesiyle yanlışlıklarla, şanssızlıklarla dolu görüntüsüyle 3 puan yerine haftayı 1 puanla kapatmak zorunda kalmıştır.

Hülasa, önümüzdeki iki haftada yapacağımız 2 maçla ilk yarıyı tamamlayacağız. Bu takıma devre arası yapılacak önemli değişikliklere gelince; gerekirse önemli transferler de yapılmalıdır.

Bundan sonra yapacağımız maçlarda futbol şansımızın bizimle beraber olması temennisiyle başarılar diliyoruz.