Anayasa Mahkemesi'nin önde gelen isimlerinden biri olan Kadir Özkaya'nın kariyerindeki dikkat çekici başarılar ve katkıları, uzun yıllar boyunca Türkiye'nin yargı sisteminde iz bıraktı. Peki, Kadir Özkaya kimdir, nereli, kaç yaşında? Anayasa Mahkemesi'nin yeni başkanı Kadir Özkaya eşi ve babası kim? İşte detaylar...

Kadir Özkaya kimdir?

Tarsus doğumlu olan Kadir Özkaya, 1963 yılında hayata gözlerini açtı. Eğitim hayatına Bandırma Ortaokulu'nda başlayan Özkaya, ardından Tapu Kadastro Meslek Lisesi'nden mezun oldu.

Joe Biden oğlu Hunter Biden kaç yaşında, evli mi? Hunter Biden kimdir, ne ile suçlanıyor? Joe Biden oğlu Hunter Biden kaç yaşında, evli mi? Hunter Biden kimdir, ne ile suçlanıyor?

Kadir Özkaya ne mezunu?

Kamu Yönetimi alanında eğitimine devam etmek için Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne gitti ve buradan 1985 yılında mezun oldu.

Meslek hayatına Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nde memur olarak başlayan Özkaya, daha sonra Tarım Kredi Kooperatifleri'nde kontrolörlük görevini üstlendi. Ancak asıl kariyeri yargı alanında şekillendi. İdari yargı hâkimliği stajını tamamladıktan sonra Danıştay tetkik hâkimliğine atandı ve burada uzun yıllar görev yaptı. Kasım 2004'te Anayasa Mahkemesi'nde geçici olarak görevlendirildi ve bu görevi başarıyla sürdürdü. Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun 2011 yılındaki atamasıyla Danıştay üyeliğine getirildi. Daha sonra ise Sayın Cumhurbaşkanı tarafından Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi ve bu göreve başladı.

Özkaya'nın akademik çalışmaları da oldukça dikkat çekicidir. Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü'nde Kamu Yönetimi Uzmanlık Programı'nı tamamladı ve tez çalışmasıyla bu alandaki bilgisini pekiştirdi. Ayrıca çeşitli kitaplarda ortak çalışmaları bulunmaktadır.

Son olarak, Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu'nda yapılan toplantılarda iki kez Anayasa Mahkemesi başkanvekilliğine seçilmiş olup, bu görevini başarıyla sürdürmektedir. Evli ve iki çocuk babası olan Kadir Özkaya, hem mesleki kariyerindeki başarılarıyla hem de ailesine olan bağlılığıyla tanınmaktadır.