Bilerek, tasarlayarak, gündemin gereksiz, beyhude açıklamalarla meşgul edildiğini üzüntüyle görüyor, yaşıyoruz. Ülkede milletin çektiği sıkıntıları tespit edip çözüm üretmesi gerekenler sanki başka bir dünyada yaşıyor.

Ekonomideki sıkıntıları kimse pandemiye bağlamasın, pandemiden önce de ekonomik sıkıntılar had safhaya ulaşmıştı.

Merkez Bankası'nın sıkıntılı dönemler için ayırdığı yedek akçe de tüketilmişti. Böyle bir ekonomik gidişe pandemi de tuz, biber oldu.

Milletle dalga geçercesine yakışıksız açıklamalar da üzüntü yaratıyor. Millet uyanmış, sıkıntı görüyor. Aşını, işini kaybetmişlerden hala siyasi destek bekleyen varsa, şapkalarını önlerine koyup defalarca düşünsünler.

Millet kendisine ait egemenlik haklarını kullanacak, kendisine bu sıkıntıları reva görenleri ilk oylamada sandığın dibine yapıştıracak.

Birçok yalaka ve dalkavuk da boşuna kürek çekiyor. Geçim dünyası, onlar da geçimi bu yolla sağlıyor.

İki önemli konu gündeme geliyor.

İlki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti devletinden vazgeçilmeyeceği konusudur.

Kıbrıs Türkleri geçmişte büyük felaketler yaşamıştır. KKTC'yi kurmuş Kıbrıs Türklerinin önünü açmıştır. Hiçbir şekilde taviz verilmeyeceği açıklamaları memnuniyet vericidir. Kıbrıs'ta müstakil iki devlet gerçeğini bütün dünya kabul etmelidir. Kıbrıs Türkünün liderlerinden Dr. Fazıl Küçük ile Rauf Denktaş'a Cenab-ı Allah'tan rahmetler niyaz ediyorum.

İkinci konumuz ise S-400'ler. ABD ikide bir S-400'lerin büyük sorun olduğunu açıklıyor.

Bizde de bazı dalkavukların medyayı kullanarak, kıvırmanın yollarını arar oldukları gözlerden kaçmıyor. Nasıl kıvrılır hesabı yapılıyor. S-400'leri niçin almıştık? Saldırılara karşı ülkemizi korumak amaçlı. Hangarda beklesin, aktif hale getirilmesin projeleri belli mahreklerce pompalanıyor.

S-400'leri satın alıp 2,5 milyar doları yok dönemde hangi amaca göre, ABD'nin her türlü baskısına, tehdidine rağmen almış isek açıklanan sözler unutulmadan sergilenmelidir.

S-400'lerle ilgili verilecek zerrecik taviz milletimizden gereken cevabı da yine sandıkta alacaktır.

Çeşitli siyasi mülahazalar ön planda tutulur, ülkede birlik ve beraberlik temin edilme cihetine gidilmezse bunun vebalini karar vericiler, mevcut iktidar çekecektir.

Sevgi ve saygılarımla...