Luis Carlos "Matador" Tejada Hansell'in ölümü futbol camiasında merak konusu oldu ve üzüntü yarattı. Peki, Luis 'Matador' Tejada neden öldü, hastalığı neydi? Luis 'Matador' Tejada kimdir, kaç yaşındaydı?

Luis Carlos "Matador" Tejada Hansell kimdir, kaç yaşındaydı?

Luis Carlos "Matador" Tejada Hansell, 28 Mart 1982'de Panama'da dünyaya geldi. 42 yaşındaydı. Profesyonel futbol kariyerine Tauro'da başlayan Tejada, kısa sürede etkileyici performansıyla dikkat çekti. Kolombiya takımı Deportes Tolima ile anlaştıktan sonra, uluslararası alanda da kendini kanıtlamış bir futbolcu haline geldi. Ancak, kariyerinde disiplin sorunları yaşadığı dönemler de oldu.

Luis Carlos "Matador" Tejada Hansell hangi takımlarda oynadı?

Tejada, 2005 yılında Birleşik Arap Emirlikleri'nin Al Ain takımına transfer oldu ancak beklentileri karşılayamayarak Panama'ya döndü. Kariyeri boyunca Plaza Amador, Once Caldas, Real Salt Lake gibi takımlarda forma giydi. 108 kez milli formayı giyen Tejada, attığı 43 golle Panama tarihindeki en golcü oyuncu unvanını elde etti.

Futbolseverler, Tejada'nın özellikle 2005 CONCACAF Altın Kupası'nda Amerika Birleşik Devletleri'ne karşı attığı gollerle ve turnuvada gösterdiği performansla hatırlayacakları bir futbolcu olarak anımsayacaklar.

Luis 'Matador' Tejada neden öldü, hastalığı neydi?

Futbolseverlerin hafızasında yer eden bu isim, 28 Ocak 2024'te oynanan mahalle maçının ardından yaşadığı şüpheli kalp krizi sonucu hayatını kaybederek futbol dünyasını derin bir üzüntüye boğdu. 41 yaşındaki futbolcu Luis 'Matador' Tejada'nın ölümü, Panamalı futbolseverleri ve dünya futbolunu derinden etkileyerek, onun unutulmaz anılarını yaşatmaya devam edecek gibi görünüyor.