Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Parti Meclisi (PM) toplantısında Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Lütfü Savaş merak ediliyor. Peki, Lütfü Savaş kimdir, nereli,kaç yaşında, eğitimi ne, evli mi, asıl mesleği ne, neden gündemde? İşte detaylar...

Lütfü Savaş kimdir, nereli, kaç yaşında, eğitimi ne?

Lütfü Savaş Hatay'ın Yayladağı ilçesi Dağdüzü Köyü'nde 1965 yılında doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Antakya'da tamamlayan Savaş, 1990 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Ardından 1990-96 yılları arasında Adalet Bakanlığı'na bağlı kurumlarda pratisyen hekimlik görevini üstlendi.

Lütfü Savaş asıl mesleği ne?

Tıpta uzmanlık eğitimini 1996-2000 yılları arasında İstanbul Okmeydanı SSK Eğitim Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü’nde tamamlayan Savaş, aynı yıl Başkent Üniversitesi Adana Eğitim Araştırma Hastanesi'nde öğretim üyesi olarak göreve başladı. 2002 yılında Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin kuruluşunda görev alarak, 2007 yılında Doçent unvanını aldı. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde kurucu Başhekim Yardımcısı ve Rektör Danışmanı olarak idari görevlerde bulundu.

Ayhan Bilgen kimdir, nerelidir, kaç yaşında? Ayhan Bilgen mesleği ne? Ayhan Bilgen kimdir, nerelidir, kaç yaşında? Ayhan Bilgen mesleği ne?

Lütfü Savaş siyasete nasıl girdi?

Siyasi kariyerine 2009 yerel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Antakya İl Belediye Başkanlığı'na seçilerek başlayan Savaş, bu dönemde alt ve üst yapı, eğitim, sanat, spor, sosyal ve kültürel alanlarda birçok hizmete imza attı. 2014 yerel seçimlerinde ise Cumhuriyet Halk Partisi'nden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Lütfü Savaş, 2019 yerel seçimlerinde üç dönem üst üste Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilerek Hatay'da ulusal ve uluslararası birçok projeyi hayata geçirdi.

Lütfü Savaş evli mi, eşi kim, çocuğu var mı?

Evli ve iki çocuk babası olan Lütfü Savaş'ın eşi Prof. Dr. Nazan Savaş Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı'nda öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

Lütfü Savaş neden gümdem oldu?

Gökhan Zan, CHP’nin yeniden aday gösterdiği Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a tepki gösterdi:

Zan, ‘Ben konteynerde kalıyorum’ dedin, buna Hatay halkı zaten inanmıyor ama bir başkasına inandırdın mı onu bilemem Hatay halkının dışında. 

Sen demedin mi villada oturuyorum diye? O villanın sahibi kim? Mehmet Özat değil mi? 

Özat, Ankara'da AVM'de iki kadının yakaladığı adam değil mi? İsyanımız işte bu yüzden." dedi. Bu açıklamalardan sonra Lütfü Savaş sosyal medyada gündem oldu.