Hudut Kartalları geçit vermedi Hudut Kartalları geçit vermedi


Eski Gençlik ve Spor Bakanı ve Trabzonspor Kulübü'nün eski başkanlarından Mehmet Ali Yılmaz hayatını kaybetti.  Kızı tarafından hareketsiz bulunan eski Bakan Yılmaz’ın öldüğü tespit edildi. Yapılan ilk incelemede, Yılmaz'ın ölümünde şüpheli bir durumun tespit edilemediği öğrenildi.   Trabzonspor Kulübü’ne bir dönem başkanlık yapan Mehmet Ali  Yılmaz'ın vefat haberi spor camiasını yasa boğdu.

Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 

1948 yılında Of /Trabzon’da doğdu.  İstanbul Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Fakültesini bitirdi. Antalya'da Zigana Tatil Köyü, Tek-Art Holding ve Yılmaz Yayınları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı, Trabzonspor Kulübü Başkanlığı, 19. Dönem Trabzon Milletvekilliği ile Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı yapmıştır. Evli ve beş çocuk babasıdır. 
Bakanlığı döneminde Türkiye Futbol Federasyonuna özerklik getirdi.  Futbolda havuz sistemini düzenleyen kişidir. Trabzonspor'a tesis kazandırdı.
1991 genel seçimlerinde DYP'den Trabzon Milletvekili seçilerek, 1991 ve 1995 yılları arasında TBMM'de yasama çalışmalarına katıldı. 49. ve 50. Hükümette Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yaptı.  
Sağlık sorunu ile ilgili bilgi bulunmayan Yılmaz, 24 Nisan 2024'te tarihinde İstanbul'da öldü.