Tokat'ta gerçekleşen yerel seçimlerde zafer elde eden Mehmet Kemal Yazıcıoğlu'nun biyografisine bir göz atalım. Peki, Mehmet Kemal Yazıcıoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli? Mehmet Kemal Yazıcıoğlu kimin oğludur, hangi partiden aday? Mehmet Kemal Yazıcıoğlu babası kim? İşte detaylar...

Mehmet Kemal Yazıcıoğlu kimdir?

Tokat Belediye Başkanı seçilen Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, 29 Eylül 1982'de Alaca'da doğmuştur.

Serap Belovacıklı kimdir, kaç yaşında, nereli? Serap Belovacıklı kiminle evleniyor, mesleği ne? Serap Belovacıklı kimdir, kaç yaşında, nereli? Serap Belovacıklı kiminle evleniyor, mesleği ne?

Mehmet Kemal Yazıcıoğlu kimin oğludur, babası kim?

Babası, merhum vali Recep Yazıcıoğlu'dur. İlkokulu Tokat Namık Kemal İlköğretim Okulu'nda, ortaokulu Erzincan Cumhuriyet Ortaokulu'nda ve liseyi Ankara Mimar Kemal Lisesi'nde tamamlamıştır. Üniversite eğitimini Bilkent Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nde almıştır ve yüksek lisans eğitimine Ahmet Yesevi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde devam etmektedir.

Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, ticari hayatına 2006 yılında başlamış ve inşaat ile hizmet sektöründe birçok başarılı proje gerçekleştirmiştir, özellikle kamu kurumları ve Tokat belediyesi için çalışmıştır. Ayrıca, Recep Yazıcıoğlu Düşünce, Girişim ve Dayanışma Derneği'nin başkanlığını yapmış ve Mesleki Eğitim Derneği'ni kurarak hizmet sektörünün gelişmesine katkıda bulunmuştur. Sporla da yakından ilgilenen Yazıcıoğlu, futbol, yamaç paraşütü ve su kayağı gibi çeşitli spor dallarıyla profesyonel olarak ilgilenmiştir.

Mehmet Kemal Yazıcıoğlu evli mi?

Evli olan Yazıcıoğlu'nun bir çocuğu bulunmaktadır.

Mehmet Kemal Yazıcıoğlu hangi partiden aday?

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde, Tokat'ta MHP'den aday olan Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, seçimi kazanmıştır.