Apple Vision Pro, kullanıcıların el hareketleriyle kontrol edilebilen bir gözlük olarak öne çıkıyor. Kullanıcılar, dış ortamı görmeye devam ederken sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik deneyimleri arasında geçiş yapabilecekler. 3D nesneleri gerçek alana yansıtmak da dahil olmak üzere, gözlük ile nesnelerin gerçek dünyaya entegre edilebileceği bir mesaj dizisi deneyimi sunulacak.

Apple ayrıca Apple Vision Pro ile birlikte, Disney'in premium içerikleri de dahil olmak üzere TV ve Arcade içeriklerini sunacak. Gelecekte daha fazla film ve içerik de gözlüğe eklenecek. Apple Vision Pro, iPhone, iPad ve Mac cihazlarıyla da entegre çalışacak ve birçok Apple uygulamasına sanal gerçeklik deneyimi sunacak.

Gözlük, artırılmış gerçeklik için özel olarak tasarlanmış R1 işlemci ve yüksek performanslı M2 işlemci ile birlikte gelecek. MicroOLED Apple silikon arka panel ve iki ekran paneliyle donatılan Vision Pro, 23 milyon piksele sahip ve 4K videoyu tam çözünürlükte işleyebiliyor.

Apple Vision Pro'nun resmi ABD fiyatı 3,499 dolar olarak belirlendi ve ürünün 2024'ün ilk aylarında ABD'deki raflarda yerini alması planlanıyor. Bu sanal gerçeklik gözlüğü, metaverse girişimlerinin yaygınlaşmasıyla birlikte artan sanal gerçeklik ilgisine cevap verecek bir ürün olarak dikkat çekiyor.