6 Ocak'ta vizyona giren TRT ortak yapımı “Rafadan Tayfa: Galaktik Tayfa” filmi, 2023’ün ilk haftalarında en çok izlenen animasyon filmi oldu. Serinin üçüncü filmi olan "Rafadan Tayfa Galaktik Tayfa" vizyondaki 4. hafta sonunda da gişenin zirvesindeki yerini korurken, filmin toplam izleyici sayısı 2 milyon sınırını aştı! Toplamda 2 milyon 53 bin 859 seyirciye ulaşan ve 81 ilde 692 salonda aynı anda vizyona giren film böylece bu sınırı aşmayı başaran dördüncü animasyon filmi oldu. 

Çocuklar sinemaya akın etti

Film, 100 kişilik ekiple 3 yıllık bir sürede hazırlandı. Rafadan Tayfa'nın diğer sinema filmlerini de izleyen çocuklar 3'üncü filmi dört gözle bekledi.

Karnesini alarak yarıyıl tatiline giren çocuklar da TRT'nin sevilen çizgi filmini izlemek izin sinema salonlarına akın etti. 

Filmde, Rafadan Tayfa'nın sevilen karakterleri Hayri, Kamil, Sevim, Hale, Akın ve Mert mahalleden çok uzakta bir maceraya doğru yola çıkıyor. Dünyada mahsur kalan uzaylı arkadaşlarına yardım ediyorlar. 

TOKAT'TA ÜCRETSİZ OLARAK GÖSTERİLECEK

“Rafadan Tayfa: Galaktik Tayfa”  filmi 3 Şubat 2023 Cuma akşamı (bu akşam) Tokat Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında Hüseyin Akbaş Spor Salonu'nda saat 18.00'da Tokat halkı ile buluşturulacak.