Aydın, başta Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere Millet İttifakı'na ve teşkilatlara teşekkürlerini iletti. Seçim sürecinde yaşanan engellemeler ve manipülasyonlara rağmen samimiyetle çaba gösteren Kılıçdaroğlu'nu tebrik eden Aydın, Saadet Partisi teşkilat mensuplarına da azim ve heyecanları için teşekkür etti. 

Aydın, seçim sürecinde yaşanan ağır kamplaştırma ve kutuplaştırma siyasetine dikkat çekerek, iktidarın devlet imkanlarını kullanarak Millet İttifakı'nın çalışmalarını engellediğini ve gerçekdışı iftiralara maruz kaldıklarını belirtti. Buna rağmen Saadet Partisi teşkilat mensuplarının azimle çalışmalarını sürdürmelerini takdir etti.

Aydın, seçim sürecinde ahlakın hiçe sayıldığını, manevi değerlerin siyasetin malzemesi yapıldığını ifade ederek, iktidarın kutuplaştırıcı dilinin toplumu böldüğünü dile getirdi.

Saadet Partisi Tokat İl Başkanı, barış, huzur ve güvenlik ortamının bir an önce sağlanması gerektiğini vurguladı. Açıklanan talihsiz söylemlerin endişeleri artırdığını belirten Aydın, ülkenin ahlak, adalet, ekonomi ve eğitim gibi ihtiyaçları üzerinde çalışılması gerektiğini ifade etti.

Ekonomik sorunları aşmak için üretimi ve yaygın kalkınmayı esas alan bir ekonomik model benimsenmesi gerektiğini vurgulayan Aydın, yolsuzluk ve israfın engellenerek kaynakların verimli yatırımlara yönlendirilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, ehliyet ve liyakatin esas alınması, şahsiyetli bir dış politika izlenmesi ve bölgesel birlikteliklere önem verilmesi gerektiğini belirtti.

Saadet Partisi olarak seçim sonuçlarını titizlikle değerlendireceklerini ve doğruları söylemeye devam edeceklerini ifade eden Aydın, toplumun makul çoğunluğunun takdirini kazanmaya çalışacaklarını sözlerine ekledi.