Haber-Fotoğraf: Bekir Binbaş – Fatih Kılıç

 

Tokat İstişare Heyeti, genel kurullarını gerçekleştirerek yeni dönemlerine başlayan Müsiad Tokat Şubesi Başkanı İhsan Misafir ve Yönetim Kurulu'na, Tokat Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Hamdi Aydoğan ve Yönetim Kurulu'na hayırlı uğurlu olsun ziyaretinde bulundu.

DERDİMİZ TOKAT

"Derdimiz Tokat" denilerek yol almakta olan Tokat İstişare Heyeti'nin öncüsü hemşehrimiz Mehmet Emin Atmaca, ziyaretlerde Tokat Organize Sanayi Bölgesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversite Hastanesi Fiziki Yerleşkesi, Tokat Uluslararası Havalimanı'nda İzmir vb. büyükşehirlere yeni seferlerin olması, ilimize Toptancılar Sitesi kazandırılması hususlarını öne çıkardı.

Mehmet Emin Atmaca, İstişare Heyeti için bilgilendirmesinde “Tokat İstişare Heyeti, iki yılını geride bıraktı. Bizler, mezar taşları bu şehirde olan insanlarız. Şehrimize ahde vefamız olsun, torunlarımıza güzel, yaşanabilir bir şehir bırakalım gayesindeyiz. Mozaik gibi, kilimin desenleri gibi, vatan millet bayrak aşkıyla, milli manevi değerlere sahip, ayrımcılık olmaksızın, derdi şehir olan insanlarız. Şehir Buluşmaları toplantılarımız oluyor. Fikirler ortaya çıkıyor. 200 katılımcıyı aştık. Şuan sosyal platformda birlikteliğimizi yürütüyoruz. Tüzel kişilik konusunda kararımızı ilerleyen zamanda vereceğiz. Şehrimizde bencillik olmadan biz diyebilecek bir ortam oluşsun istiyoruz. Bencilliği bir yana bırakıp biz olursak bu beraberlik şehrimize yansır. Şehrin siyasetçisinin, bürokratının, sanayicisinin elini güçlendirir bu birliktelik. Ayrıştırıcı politika olmayacak, ticari beklenti, koltuk sevdası olmayacak. Çözüm arayışlarımız olacak. Biz burada göz, kulak, el, ayak olacağız ve şehrin konularını sahipleneceğiz.” dedi.

“EL ELE TOKAT’IN EKMEĞİNİ BÜYÜTECEĞİZ”

Müsiad Tokat Şube Başkanı İhsan Misafir, Yönetim Kurulu Üyeleri Ali İhsan Gürel, Feyzi Deniz, İlyas Aslan, Mustafa Zahid’in de bulunduğu ortamda ziyaretten ötürü mutluluğunu ifade ederken "ziyaretinizle çok mutlu olduk. Tanıdığımız simalar, birbirimizi tanıyoruz, babalarımız birbirini tanıyor. Tokat İstişare Heyetini takip ediyorum. MÜSİAD da aynı sizin bahsettiğiniz düşünceleri Türkiye ölçeğinde yaşatıyor. Genel Merkezimiz Türkiye ve Dünya üzerinde düşünüyor, biz de şube olarak Tokat minvalinde ne yapabiliriz, bunu düşünüyoruz. Bu noktada şehrin yaşayan insanlarının fikirleri çok önemli. İdarecilere iletilmesi çok önemli. MÜSİAD gibi sivil toplum örgütleri icra makamı değildir, fikir grubuyuz. Şehirle ilgili aksayan bir durum varsa, ticaretin, ekonominin gelişmesi için fikir ortaya çıkması gerekiyorsa bunlara dair çalışma yaparız, kurumlara iletiriz. Eleştirilerimizi yapıyoruz, eleştiriyi yaparken karşısında önerimiz de var. Kuru bir eleştiri olarak bırakmıyoruz, şikayet etmeksizin eleştirilerimize önerilerimizi de ekliyoruz.” dedi.

            MÜSİAD’ın kuruluşuna dair bilgiler aktaran İhsan Misafir “MÜSİAD, 32 yıl önce İstanbul’da 7 genç insanın kurduğu bir organizasyon. Bugün Dünya’da 190’a yakın ülkede varız, Türkiye’de bütün illerde ve hatırı sayılır ilçelerde varız. Daha ötesi, bugün yerli ve milli sermayeyiz. Sadece iş, ekonomi odaklı değil farklı davalarımız var, bayrağımızın dalgalanması, milli manevi değerlerimizin korunması noktasında Devletimizi sonuna kadar destekliyoruz. Üretimi artırmak için elimizden geleni yapıyoruz. MÜSİAD çok güçlü bir yapı. En önemli özelliği de şu, bundan birkaç yıl önce Çin’e, Hong Kong’a gitmiştim ziyaret için. İngilizce bilsem dahi her yerde iletişim kuramıyorum, hemen MÜSİAD’tan oradaki üyeleri bulduk, telefon ettik, bizi orada karşıladılar ve sanki böyle Tokat’ta ocak başına yemeğe gider gibi, işte burada Mehmet abiyle buluşmuş gibi ortam bulduk. Bu çok önemli bir kazanım. MÜSİAD güçlenerek yoluna devam ediyor.” diyerek detaylar aktardı.

TOKAT’A 2 YATIRIMCI GETİRİLDİ

            Başkan İhsan Misafir, MÜSİAD aracılığıyla Tokat’a iki yatırımcı getirdiklerinin bilgisini de paylaştı ve “2 yatırımcıyı Tokat’a kazandırdık. Bunlardan birisi Erzincan’a yatırıma gidecekti, son akşamı Mehmet Şanlı başkanımız ile kendisini Tokat’ta misafir ettik. Ve ortamın, sohbetin sıcaklığıyla o yatırımcı “ben buradan sıcak bir yeri daha nerede bulacağım. Erzincan’a gitsem sıfırdan başlayacağım, şimdi burada 15 tane arkadaş edindim.” dedi ve Tokat’ta kaldı. Mesela Erzincan’da kiralayacağı alan Tokat’taki alandan 3 kat daha büyük olmasına rağmen, fiyatı daha ucuz olmasına rağmen yani orada 20 bin metrekare kiralayacağı yerde burada 6 bin metre kare kiralayacağı alana razı olarak Tokat’ta kaldı. Burada daha hızlı yol alacağına inandı. Bugün tekstil sektöründe 50 kişi ile deneme üretimine başladı, bir ay içinde 200 kişiye çıkaracak inşallah. Kısa zamanda iyi planları var. Yine bir yatırımcımız var, o da benzer. İnşallah bir yıl içinde beş yüz, bin kişilik yatırımları Tokat’a kazandırmayı diliyoruz. Yatırımcılara kapımız sonuna kadar açık. Tokat’ın ekmeğini inşallah birlikte büyüteceğiz.” dedi.

ESNAF KREDİ KOOPERATİFİ ZİYARETİ

            Tokat İstişare Heyetinin bir diğer ziyareti aynı zamanda heyetin katılımcılarından Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Hamdi Aydoğan’a oldu.

Başkan Ahmet Hamdi Aydoğan da ziyaret için memnuniyetini dile getirdi ve "şehir için el ele tutuşulmalı. İyi niyetli yürünürse, ortak noktamız Tokat olursa kazanım ortaya çıkar. Buralarda güç odağı olma, baskı kurma, siyasette etkili olma gibi olumsuz davranışlarla işin çatlamasına, çatallaşmasına fırsat verilmemeli." dedi.

Şehrin ortak yararına olan hususların gündeme geldiği ziyaretlerde “birbiriyle dayanışma” mesajı verildi.