(Haber-Foto: Mustafa Işık)

Tokat Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında Kanal Tokat kenarında etkinlikler yapıldı. Düzenlenen etkinliğe Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir ile protokol üyeleri katıldı. Etkinlikte halk oyunları gösterisi, sportif faaliyetler ile  müzik dinletisi sunuldu. Halk Eğitimi Merkezi ve Olgunlaşma Enstitüsündeki kursiyerlerin yıl boyunca yaptığı ürünler stantlarda sergilendi.

 

VALİ HATİPOĞLU: “EĞİTİMİ HAYAT BOYU SÜRDÜRÜLEBİLİR HALE GETİRİYORUZ”

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, "Hayat boyu öğrenme bizim Milli Eğitim müfredatımızın, Milli Eğitim Bakanlığımızın en önemli hedeflerini, gerçekleştirdiği eğitim kurumlarından birisi. Hem halk eğitim merkezleri, hem olgunlaşma enstitüleri, akşam sanat okulları vasıtasıyla eğitimi hayat boyu sürdürebilir hale getirmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda da ülkemizin en ücra noktalarında açılmış olan kurslarımız, köylerimizde şimdi köy yaşam merkezi olarak benimsediğimiz kurslarımız yaptırdığımız kurslarımız. Böylelikle ev ekonomisine çok daha fazlasıyla katkı sağlayan kadınlarımız yine eğitimi hayat boyu devam ettirmekte. Sadece eğitim öğretim süresi boyunca değil, ondan sonra da bir ömür boyu devam ettirecek bir aktivasyon, bir faaliyet olarak karşımıza çıkmakta Bu anlamda da ben özellikle hayat boyu öğrenme faaliyetlerine büyük bir önem görmekteyim. Halk eğitim kurslarımızı, şimdi köy yaşam merkezlerinde açmaya başlamış olduğumuz kursların önemi burada bir kez daha ortaya çıkacak. Çünkü biz istiyoruz ki güzel sanatlarla, sporla, sanatla çok daha fazlasıyla ilgilenilsin. Gençlerimiz açmış olduğumuz kurslarda, hem güzel sanatlarda, hem spor Hem sporda hem de sanatta daha güzel noktalara ulaşsın istiyoruz. Bu anlamda da kurslarımızın ilgi görüyor olması Tokat'ta beni ziyadesiyle mutlu etmekte. Ben yaş 7'den 70'e bu kurslara ilgi gösteren tüm vatandaşlarımızı huzurlarınızda teşekkür ediyorum." diye konuştu.

 

“KURSLARIMIZIN İLGİ GÖRÜYOR OLMASI TOKAT'TA BENİ ZİYADESİYLE MUTLU ETMEKTE”

Tokat İ Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir ise, “Hayat boyu öğrenme bizim Milli Eğitim müfredatımızın, Milli Eğitim Bakanlığımızın en önemli hedeflerini, gerçekleştirdiği eğitim kurumlarından birisi. Hem halk eğitim merkezleri, hem olgunlaşma enstitüleri, akşam sanat okulları vasıtasıyla Eğitimi hayat boyu sürdürebilir hale getirmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda da ülkemizin en ücra noktalarında açılmış olan kurslarımız köylerimizde şimdi köy yaşam merkezi olarak benimsediğimiz kurslarımız yaptırdığımız kurslarımız. Böylelikle ev ekonomisine çok daha fazlasıyla katkı sağlayan kadınlarımız yine eğitimi hayat boyu devam ettirmekte. Sadece eğitim öğretim süresi boyunca değil, ondan sonra da bir ömür boyu devam ettirecek bir aktivasyon, bir faaliyet olarak karşımıza çıkmakta. Bu anlamda da ben özellikle hayat boyu öğrenme faaliyetlerine büyük bir önem görmekteyim. Halk eğitim kurslarımızı, şimdi köy yaşam merkezlerinde açmaya başlamış olduğumuz kursların önemi burada bir kez daha ortaya çıkacak. Çünkü biz istiyoruz ki güzel sanatlarla, eğitiminde yine sporla, sanatla çok daha fazlasıyla ilgilenilsin. Gençlerimiz açmış olduğumuz kurslarda, hem güzel sanatlarda, hem spor Hem sporda hem de sanatta daha güzel noktalara ulaşsın istiyoruz. Bu anlamda da kurslarımızın ilgi görüyor olması Tokat'ta beni ziyadesiyle mutlu etmekte. Ben yediden yetmişe bu kurslara ilgi gösteren tüm vatandaşlarımızı huzurlarınızda teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.