Haber-Foto: Mustafa Işık

25 yaşındaki Nergis Aydın, Tokat kebabı ustalığına uzanan hikayesini Tokat Hürsöz'e anlattı. Bulaşıkçılıktan başladığı iş hayatında, şehrin tek kadın kebap ustası olarak ün kazandı. 3 asırlık geleneği yaşatan Aydın, Tokat kebabının lezzetini yerel ve yabancı müşterilerle buluşturuyor.

Tokat'ta bulaşıkçılıktan Tokat kebabı ustalığına uzanan hikayesiyle ilham veriyor. Kendisi, 3 asırlık bir geleneğe sahip olan Tokat kebabını yapan tek kadın usta olma özelliğini taşıyor. Aydın, zorluklara rağmen mesleğine olan tutkusuyla öne çıkıyor. 

Havanın ve ocağın sıcağına rağmen lezzetinden ödün vermeden kebap pişiriyor. Başlangıçta erkek meslektaşları tarafından şaşkınlıkla karşılanan Aydın, zamanla ustalığını kanıtlayarak saygı ve takdir kazanıyor.

Nergis Aydın'ın Tokat kebabı, yurt içi ve yurt dışından gelen müşteriler tarafından beğeniyle tüketiliyor. Kendisi, kebap ustalığını gelecek nesillere aktarmayı da hedefliyor.Nergis Aydın (2)Bulaşıkçılıkla Başlayan Yolculuk
Nergis Aydın, iş hayatına bulaşıkçı olarak adım attı. Zamanla aşçı yardımcılığına terfi eden Aydın, ustasının yanında çalışarak Tokat kebabını pişirmeyi öğrendi. Ustasının hastalanıp işe gelemediği bir dönemde siparişleri yetiştirmek için "Yaparım ben bunu" diyerek ilk kez kebap pişirmeye başladı. Bu deneyim onun kebap ustalığına giden yolunu açtı ve bugün Tokat'ın tek kadın kebap ustası olarak tanınıyor.

Zile’de Yeni Sosyal Tesis ve Spor Kompleksi Tamamlanmak Üzere Zile’de Yeni Sosyal Tesis ve Spor Kompleksi Tamamlanmak Üzere

Zorluklarla Dolu Bir Meslek
Tokat kebabı ustalığı, sıcak hava ve ocak başında çalışmanın getirdiği zorluklarla dolu bir meslek. Aydın, bu işin zor olmasına rağmen erkek meslektaşları arasında kendini kabul ettirdiğini ve zamanla insanların kendisine alıştığını ifade etti. "Lezzeti bu zorluklara değiyor" diyen Aydın, müşterilerin teşekkürlerini almak ve şaşkınlıklarını görmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Fiyatlar ve Yoğunluk
Tokat kebabının fiyatları hakkında da bilgi veren Nergis Aydın, kiloya altı şiş girdiğini ve fiyatının 1,800 lira olduğunu belirtti. Dörtlü şiş 350 lira, altılı porsiyon ise 450 lira. Bu fiyatlar nedeniyle çok yoğun olmadıklarını ancak mevcut durumdan memnun olduklarını ifade etti.

Gelecek İçin Umutlar
Son olarak, Aydın genç meslektaşlarına teşekkür ederek bu mesleği sürdürenlerin artmasını diledi. "Umuyorum ki tek kalmam ve bu işe devam edenler olur." diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Mustafa Işık