Niksar ilçesinde, kendilerini polis olarak tanıtıp yaşlı bir çifti yaklaşık 1,5 milyon lira değerindeki servetlerinden eden iki dolandırıcı, Antalya'da düzenlenen operasyonla yakalandı ve tutuklandı.

Hedefte Yaşlı Bir Çift Vardı
Olay, Niksar'da yaşayan Yeter Günal (68) ve eşi Seyit Sami Günal'ın, kendilerini polis olarak tanıtan kişilerce aranmasıyla başladı. Dolandırıcılar, çifte "Adınız terör olaylarına karıştı" diyerek yaklaştı. Bu sahte iddiayla yaşlı çifti korkutan ve kandıran şüpheliler, onları büyük bir maddi kayba uğrattı.

1,5 Milyon Liralık Vurgun
Şüpheliler, kurbanları kandırarak toplam değeri yaklaşık 1,5 milyon Türk Lirası olan aşağıdaki mal varlığına el koydu

• Ziynet Eşyaları: Çifte ait değerli ziynet eşyaları,
• Nakit Para: 1.500 Euro nakit para,
• Havale: 645 bin 265 Türk Lirası havale yoluyla elde edildi.

İşlemlerin ardından dolandırıcılar kayıplara karıştı.

Tokat'ta Zabıta Ekiplerinden Sıkı Denetim
Tokat'ta Zabıta Ekiplerinden Sıkı Denetim
İçeriği Görüntüle

Titiz Takip Sonuç Verdi, Antalya'da Yakalandılar
Niksar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayın ardından titiz bir soruşturma başlattı. Yapılan teknik ve fiziki takipler sonucunda şüpheliler C.G. (37) ve K.E.'nin (28) Antalya'da olduğu tespit edildi. Düzenlenen operasyonla iki zanlı yakalandı.

Yakalanmaları sırasında üzerlerinde ve adreslerinde yapılan aramalarda, suça konu olan bir kısım eşyalar da ele geçirildi.

Zanlılar Adalete Teslim Edildi
Suç eşyalarıyla birlikte Niksar'a getirilen C.G. ve K.E., emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme, "güvenilir tutuklama nedenleri" bulunduğu gerekçesiyle her iki zanlıyı da tutuklayarak cezaevine gönderdi.

(Haber: İHA)

Muhabir: Mustafa Işık