AK Parti Grup Başkanvekili olarak önemli görevler üstlenen ve Türkiye siyasetinin önde gelen isimlerinden biri olan Özlem Zengin'in, son zamanlarda görevden alındığına dair haberler gündeme bomba gibi düştü. Peki, Özlem Zengin kimdir, kaç yaşında, nereli? Özlem Zengin ayrılıyor mu, gidiyor mu, neden? Özlem Zengin neden görevden alındı? İşte detaylar...

Özlem Zengin kimdir?

Özlem Zengin, Türkiye'nin tanınmış siyasi figürlerinden biridir. 1969 yılında doğan Zengin, hukuk eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamlamıştır. Mezuniyetinin ardından Amerika'da bir süre yaşamış ve Türkiye'ye dönerek bir yıl boyunca öğretmenlik yapmıştır.

Namık Tan kimdir, kaç yaşında, nereli? Namık Tan mesleği ne, evli mi? Namık Tan kimdir, kaç yaşında, nereli? Namık Tan mesleği ne, evli mi?

Kariyerine medya sektöründe adım atan Zengin, 1998-2001 yılları arasında Kanal 7'de "Hayatın İçinden" adlı televizyon programını hazırlayıp sunmuştur. Aynı dönemde serbest avukatlık da yapmıştır. Siyasi kariyerine 2003 yılında AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği ile başlayan Zengin, daha sonra İl Başkan Yardımcısı olarak Tanıtım ve Medya Başkanlığı görevini üstlenmiştir. AK Parti'deki görevleri süresince aktif bir şekilde parti çalışmalarına katılmıştır.

Akademik alanda da başarılı olan Zengin, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yaptığı tez çalışması ile yüksek lisans derecesi almıştır. Kadın, Aile ve Çocuk üzerine sivil toplum çalışmalarına katılmış ve bu alanda önemli projelere imza atmıştır.

Milletvekili olarak da görev yapan Zengin, 27. Dönemde Tokat Milletvekili olarak seçilmiş ve aynı dönemde Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevini üstlenmiştir. Daha sonra AK Parti Grup Başkan Vekili ve Genel Başkan Yardımcılığı gibi önemli görevlerde bulunmuştur. 14 Mayıs 2023 seçimlerinde ise AK Parti'den 28. Dönem İstanbul Milletvekili olarak seçilmiştir.

Özlem Zengin neden görevden alındı?

AK Parti içindeki iddiaların ardından, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in görevden alındığına dair çıkan haberler, parti yetkilileri tarafından yalanlandı. Özlem Zengin'in görevinin başında olduğu ve Meclis'teki çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

AK Parti Sivas Milletvekili ve TBMM AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Zengin'in mevcut görevinde aktif olduğunu vurguladı.

Güler, sosyal medya platformu üzerinden yaptığı paylaşımda, "AK Parti Grup Başkan Vekilimiz Özlem Zengin'in görevinin başında mecliste ki çalışmalarına devam ettiğini kamuoyuna iletmek isterim. Uzun yıllar İstanbul teşkilatlarında birlikte çalışmaktan büyük memnuniyet ve onur duyduğum Özlem Zengin başkanımızın davamıza olan inancının ve samimi çalışmalarının yakından şahidiyiz. Önümüzdeki dönemde de birlikte çalışmaya ve milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Bu açıklama, Özlem Zengin'in AK Parti'deki görevine devam ettiği ve partinin ilgili organlarında etkin bir şekilde çalıştığı yönünde bir kez daha vurgu yapıyor.