Reşadiye'de “15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” anma etkinlikleri coşkuyla kutlandı. Etkinlikler, saat 12.00'de Merkez Camiinde okutulan mevlit programıyla başladı. Ardından saat 13.15'te ilçe şehir mezarlığındaki şehit kabirleri ziyaret edildi ve saat 13.30'da Altıparmak Mahallesi'nde ikamet eden 15 Temmuz gazisi ziyaret edildi. Program, akşam saat 20.00'de Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törenle son buldu.
Programa, Kaymakam Ahmet Tan, Belediye Başkanı Ergül Ünal, Cumhuriyet Savcısı Çağlar Toprak, Hakim Rıfat Pamuk, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, il encümenleri, sivil toplum kuruluşları, şehit yakınları, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği program, tüm şehitler adına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Belediye Başkanı Ergül Ünal'ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Kaymakam Ahmet Tan, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.
Kaymakam Ahmet Tan, konuşmasında “15 Temmuz Destanını selamladığımız bu anlamlı günde; okunan hatm-i şerifleri, duaları, Kur'an-ı Kerim tilavetlerini şehitlerimizin ruhlarına hediye ediyor ve ezanımıza, bayrağımıza, bağımsızlığımıza sahip çıkan tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı. Ayrıca, "Rengini şehitlerimizin kanından alan ay-yıldızlı bayrağımızın gölgesi altında sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşamaya ant içmiş olan aziz milletimiz, 15 Temmuz gecesi yurdun dört bir köşesinde milli birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik ruhuyla, büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla gece boyunca tankın, tüfeğin, topun, uçağın, helikopterin karşısına imanıyla, inancıyla, yüreğiyle kendini siper ederek, darbe teşebbüsünde bulunanların hedeflerine ulaşmalarını engellemiştir" dedi. Kaymakam Tan, konuşmasında, "Aziz milletimiz, günlerce tuttukları demokrasi nöbetleri ile milli iradeye sahip çıkmış ve vatan sevgisini tüm dünyaya bir kez daha haykırmıştır." şeklinde konuştu.
Kaymakam Tan, FETÖ'nün 15 Temmuz ihanetini gerçekleştirdiğini ve inancımızı, ibadetlerimizi, milli ve manevi değerlerimizi istismar ettiğini belirterek, "Sûret-i haktan görünerek vatanımızın bölünmez bütünlüğüne, devletimizin bekasına, milletimizin canına kastetmiştir. Yüce dinimiz İslam'ın en temel kavramlarını kendi çıkarları için kullanmıştır. Gençlerimizi ailelerinden koparmak; kalplerinden vatan sevgisini, millet olma şuurunu, ümmet olma bilincini söküp atmak için her türlü hile ve tuzağa başvurmuştur." ifadelerini kullandı.
Kaymakam Tan, konuşmasının devamında, "Bu kalkışma, ihanet ve darbe girişimi karşısında 'Halkın gücünün üstünde bir güç yoktur' diyen Sayın Cumhurbaşkanımızın o anlamlı çağrısıyla feraset sahibi necip halkımız, genci den yaşlısına, kararlı bir tutumla direnmiş, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin vatansever gerçek mensupları ve emniyet güçlerimizin kahramanca mücadelesi sonucunda ülkemize ve devletimize sahip çıkılmıştır. Devletimiz Türkiye Yüzyılı minvalinde dış politikada, enerjide, savunma sanayinde, ulaştırma ve altyapıda, teknoloji, uzay, havacılık, eğitim, sağlık ve benzeri alanlardaki göz dolduran, dünyada dikkatle takip edilen başarılı atılımları artarak devam edecek, bu aziz vatan için her zaman olduğu gibi demokrasi, birlik ve beraberlik nöbetimiz sonsuza dek sürecek, vatan milletin, irade milletin olacaktır." dedi.
Kaymakam Tan, konuşmasının son bölümünde, "Ülkemizin birliği, beraberliği ve bütünlüğü uğrunda, bizlerin huzur, refah ve geleceği için gözünü kırpmadan canlarını feda eden tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, gazilerimize şükran ve minnetlerimi sunuyorum. O geceyi aydınlık sabahla buluşturanlara bin selam olsun." şeklinde duygularını ifade etti.
Gece saat 00.13’e kadar konferans, şiir, video gösterileri gibi çeşitli etkinlikler ve ikramlarla devam eden program, 00.13'te eş zamanlı olarak okunan sala ile sona erdi.









