Vilayetimizi sezon başından itibaren Türkiye Bölgesel Amatör Lig (BAL)’de temsil eden Tokat Belediye Plevnespor takımımız bu hafta sahamızda oynadığı son iç saha maçında Karasamsunspor’u 2-0’lık skorla mağlup ederek 4. Grup Şampiyonu oldu. İnşallah Türkiye 3. Lig Yükselme maçlarında da bu başarısını devam ettirir, Tokat futbolunu tekrar 3. Lig’e taşır. Bizim de tememnimiz budur. İnşallah diyelim.

09 Nisan Pazar günü Karasamsunspor takımı ile oynanan maçımızda gözümüze takılan hususlara gelince…

1) Tokat Gaziosmanpaşa Stadı’nın protokol tribünü dahil tüm tribünleri şampiyon takım seyircisi gibi çok da dolu dolu olmadığını gözlemledik. Bize göre GOP. Stadı’nın tribünleri, Şampiyon takımın başarısını yakışır şekilde hınca hınç dolu dolu olmalıydı ama haydi hayırlısı diyelim.

Takımımızın 12. Adam konumunda olan taraftar topluluklarımız her zamanki gibi GOP. Stadı’nın karşı maraton tribünündeki yerlerini alıp yaptıkları güzel tezahüratlarla desteklediklerini görüyoruz. Kendilerine her zaman olduğu gibi teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ancak şampiyon takımın daha kalabalık oluşturarak daha canlı şekilde GOP. Stadı’nı inleten tezahüratları olmalı. İnşallah takımımız 3. Lig’e çıktığında profesyonel takımın seyircileri gibi yapılan tezahüratları görürüz.

Maçın teknik analizi…

Tokat Belediye Plevnespor takımımız sezon başından itibaren istikrarlı neticeler alarak üstün bir başarı göstererek grup birinciliğini kazanmış oluyor. İnşallah Play-Off maçlarımızda da aynı başarıyı göstererek Tokat futbolunu Türkiye profesyonel ligine taşımız olurlar. Biz bu takımımıza güveniyoruz.

Takımımızı bir teknik adam gözüyle incelediğimizde kalecimiz Uğur Köprülü artık bu görüntüsü ve bu kaleciliği ile bize şampiyon bir takımın kalecisi olduğunu gösterdi. Takımımızın en iyi hattı olan geri dörtlümüzde bu son maçlarda dörtlümüzün sağ kanadında (sağ bek) oynayan Artun Kütükçü futboluyla bu mevkiinin adamı olduğunu gösterdi. Sol tarafında sol bek mevkiinde oynayan takım kaptanımız Muhsin Polat’la beraber sağ bekimiz Artun Kütükçü arkadan yaptıkları bek bindirmeleri ile hücuma iştirak etmeleri güzel olmakla beraber yerlerini çok kaybetmemelidirler. Takımımız bu ileri çıkan, akınlarımıza iştirak eden beklerimizin yerine orta sahamızdan veya geri dörtlümüzün stoperleri ile kontrol etmeliyiz. Takımımızın tam manasıyla oturmamış olan orta sahamızda futbolcularımızın yerlerine oynayacakları görevlerini tam manasıyla belirleyemedik.

Orta sahamızın daha evvel maçlarındaki dizilişleri incelediğimizde en doğru dizilişi dörtlümüzün önünde Yücel Yıldırım ile yeni transferimiz Ferhat Oğuz 2 ön libero, onların önünde de İbrahim Utku İnce ileri orta saha santrafor arkası olduğunu gözlemledik. (Cumhuriyet Üniversitesi İskar maçında olduğu gibi…) Bu hatta Arda Karademir gibi güzel bir futbolcu olmasına rağmen ön liberoda zaman zaman da ileri orta saha (santrafor arkası) mevkilerinde uyumsuzluk gösterdiğinden çok başarılı olamadığını gözlemliyoruz. Bu arada sürekli yazılarımızda da belirttiğimiz gibi Emre Sarıkaya (Aleks)’ten ileri orta saha (santrafor arkası) mevkinde faydalanmalıyız. Orta sahamızdaki bu zaafımızı teknik heyetimizden daha kısa zamanda gidermelerini bekliyoruz.

Takımımızın forvet hattında Ahmet Uzun sağ kanat forvet (sağ açık), Burak Evren sol kanat forvet (sol açık), Ayhan Gençtürk hem sağ hem sol kanat forvet, santrafor mevkimizde Muhammed Emir Özbilen, zaman zaman aynı mevkide oynayan yeni transferimiz Kaan Akar dizilişi vardı. Teknik Heyetimizin bu hattaki yaptığı değişikliklerin yerinde olduğunu gözlemliyoruz. İnşallah bundan sonraki maçlarımızda Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İskar maçında olduğu gibi takımımız derinlemesine ileri paslarla oynayarak forvet elemanlarımızı daha çok gol pozisyonlarına sokarlar. Bu arada kanat forvetlerimiz takımımızın hücumunda sağdan ve soldan yapacağı ortalar, top kesme (çıkarma) asisleriyle daha çok gol pozisyonu üretilmesini sağlarlar.

Hülasa, sezon başından itibaren istikrarlı neticeler alarak grup şampiyonu olan takımımızı inşallah play-off maçlarında da başarılarını devam ettirerek önümüzdeki sezon profesyonel liglerde görürüz. Grubunda şampiyon olarak sezonu devam ettiren takımımıza Tokat Belediye Başkanımız sayın Eyüp Eroğlu başta olmak üzere Asbaşkanı İsmet Yiğit ve Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Elibol, Abdullah Mert, Muhsin Şenocak, Futbol Şube Sorumlusu Vejdi Ayça, Genel Kaptan Enver Urgancı, Teknik Direktörümüz Semih Tokatlı, Yardımcı Antrenörümüz Çağlar Ayan, kaleci antrenörümüz Mehmet Dönmezdemir, tüm futbolcularımız, tesis sorumlusu Orhan Aynur ve tüm tesis çalışanlarının bu başarıda payları olduğunu belirtir, tüm futbolseverler adına teşekkürlerimizi sunarız.