Uzun süredir beklenen İstanbul seçim sonucuna YSK nihayet noktayı koydu. Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri yenilenecek. Seçim 23 Haziran tarihinde aynı aday ve aynı seçmen listeleri esas alınarak yapılacak.

YSK iptal kararına gerekçe olarak; sandık kurul başkanları ve üyelerin usulüne uygun oluşmadığını gösterdi.

Sandık kurulu başkan ve üyeleri mevzuata uygun olmayan bir şekilde oluşturuldu ise kurulun gerçekleştirildiği ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve muhtarlık seçimlerinin de iptali gerekirdi.

Ayrıca geçen Haziran'daki seçimlerde ve referandumda da aynı kurullar görev yapmışlardı. Şimdi ise zülfiyare çok dokunmuştu.

Konu Ekrem İmamoğlu olunca hukuk, vicdan torbaya konuldu. Emir, talimat ve tehditler yandaş, yalaka medyanın da iftira ve çamurlarıyla böyle bir sonuçtaya çıktı.

"Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, hiçbir kişi veya kurumun tekelinde değildir, çıkara göre yorumlanamaz niteliktedir.

Görev süreleri dolmuş YSK üyelerinin görev sürelerinin uzatılmış olması, zihinlerde endişeleri zaten başlatmıştı.

Demokrasimiz, sandık iki kişinin koltuk bekaları nedeniyle büyük yara almıştır. Demokrasi ya vardı ya yoktur.

Başından beri zaten açıkça söylenmekteydi. Demokrasi bizim için amaç değil, araçtır açıklamasının en net sonucuydu YSK kararı. Sonucu bile AKP kurul üyesi açıkladı.

Sandık kurullarını İmamoğlu oluşturmadı. Valinin, kaymakamların tespitleri sonucu ilçe ve il seçim kurulları kararlarıyla oluşturulmuştu. Yanlış varsa mülki idarenin ve seçim kurullarında görevli hakimlerin eseriydi.

Demokrasiyi herkes kabul etmek mecburiyetinde.

Sandıktan çıkan millet iradesine herkes uymak mecburiyetinde

Koltuğu teslim etmemek, nimetleri elden kaçırmamak adına yapılan haksız talepler, kararlar demokrasilerde yok.

Alışacaksınız koltukları kaybetmeye. Babanızdan tapulu mallarınız değil. Sandıkla gelindi ise sandıkla gidileceğini herkes öğrenmeli. Eğer demokrasi varsa, inanılıyorsa.

İstanbul seçimleri yenilenecek. Sonucu şimdiden kestiremeyenler büyük yanılgı içindeler. İmamoğlu çok büyük farkla İstanbul Başkanı seçileceği ifade edilmekte.

Demokrasimiz, hukukumuz, kurumlarımız bu kararla büyük yaralar almıştır.

Türk milleti haklının, mağdur edilenin daima yanında olmuştur

Sevgi ve saygılarımla